Reply To: Puoluehallituksen ehdokkuudet

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Puoluehallituksen ehdokkuudet Reply To: Puoluehallituksen ehdokkuudet

Julkaisija Vastaukset
Tronic # Posted on 13.8.2014 at 0.39
Profiilikuva käyttäjästä Tronic

Kaiken kattavan valvonnan rajoittaminen, ihmisten itsemääräämisoikeuden lisääminen ja peruskoulutuksen kehittäminen ovat Suomen ja laajemmin EU:n kannalta keskeisiä asioita, joihin poliittisilla päätöksillä on suuri vaikutus.

Nyt teemme niitä suunnanvetoja, jotka määräävät päädymmekö huikeaan renesanssiin, jonka mm. Internet tiedonvälityksessä mahdollistaa. Toisessa ääripäässä on taantuminen suurvalloista johdettujen korporaatioiden työvoimaksi ja kuluttajiksi, jotka osaavat ja ymmärtävät juuri sen verran kuin on tarve, eivätkä tee muuta kuin mikä on erikseen sallittu.

Piraattipuolue on koko olemassaolonsa ajan ollut uskottavin voima näiden todella tärkeiden asioiden ajajana. Puolueessamme toimii älykkäitä teknokraatteja, jotka yleensä pääsevät rationaalisen argumentaation kautta yhteisymmärrykseen. Vähintään yhtä tärkeää on kuitenkin integriteetti. Poliittisessa päätöksenteossa kompromisseja on oltava valmis tekemään ja suurempia tavoitteita saavuttaakseen joutuu joustamaan pienemmistä, mutta sen verran selkärankaa pitäisi jokaiselta löytyä, ettei asioita aleta vaikkapa hallitussopimuksen jälkeen selitellä toisinpäin kuin ne ovat.

Haluan jatkaa Piraattipuolueen hallituksessa voidakseni edelleen myötävaikuttaa puolueen idealismin säilymiseen. Haluan pitää huolta, ettei Piraattipuolue vaalipaineidenkaan alla taivu muiden puolueiden tapaan matelemaan milloin minkäkin auktoriteetin edessä.

Jos haluamme vaikkapa laillistaa waretuksen niin sen on näyttävänä selkeänä viestinä myös puolueen julkisessa viestinnässä. Ei kiemurtelua suoja-aikavuosien tai dekriminalisaation kanssa, vaan joko tavoitteena on sallia kopiointi tai sitten ei. Kriitikot valittavat, oli kanta mikä hyvänsä, heidän ääniään on turha tavoitella. Kiertelyllä ja kaartelulla vain viemme motivaation myös kannattajilta, mikä lieneekin näiden kriitikoiden perimmäinen tarkoitus.

Pallo on nyt puoluekokouksella, on teidän käsissänne millainen hallitus Piraattipuolueeseen saadaan seuraavalle kaudelle ja millaisena Piraattipuolue jatkaa tulevat kaksi vuotta. Valitkaa hyvin!

– Nimi, asuinpaikka, ikä?

Lasse Kärkkäinen, Espoo, 30 vuotta.

– Tämänhetkinen ammatti sekä ammatillinen ja koulutustausta?

Teknologiajohtaja LVI-firmassa, tehnyt pääasiassa ohjelmointihommia. Teknillisen fysiikan kand. tutkinto valmistunee tänä syksynä.

– Mitä kaikkea olet tehnyt puolueessa tai Piraattinuorissa?

Olen päättyvän kauden ajan puolueen vpj:nä pyrkinyt kehittämään puoluetta räväkämpään ja selkeämmin kommunikoivaan suuntaan. Nähdäkseni tässä on edelleen runsaasti tekemistä, mutta haluan antaa valtikan jonkulle, jolla on minua enemmän uusia ideoita, aikaa ja innostusta! Lisäksi toimin Uudenmaan Piraattien hallituksessa ja Purje-lehden päätoimittajana.

– Mahdolliset nimimerkit, joilla esiinnyt netissä?

Tronic

– Kiinnostaako jokin erityinen tehtävä hallituksessa (puoluesihteeri, rahastonhoitaja, tiedottaja tms.)?

Olen käytettävissä varsinaiseksi tai varajäseneksi, mutta ajanpuutteen vuoksi en voi ottaa erityisiä luottamustehtäviä.

  • tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 1 kuukausi sitten Profiilikuva käyttäjästä Tronic Tronic.
  • tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 1 kuukausi sitten Profiilikuva käyttäjästä Tronic Tronic.