Reply To: Suomen Sisu ja uusi hallitus

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Suomen Sisu ja uusi hallitus Reply To: Suomen Sisu ja uusi hallitus

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 20.8.2014 at 23.48
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Jaan Iomen huolestumisen ”niistä puoluelaisista, jotka eivät ole nähneet Sisu-yhteyden negatiivisia puolia”. Itse olen tulkinnut tämän ilmiön naiiviksi idealismiksi joka lähentelee hyväntahtoista hölmöyttä. Tuntuu, että jotkut mieluummin haluavat marttyrisoitua kosmisen oikeudenmukaisuuden nimissä kuin suostua siihen, mitä puolueen agendan edistäminen nykyisen järjestelmän puitteissa oikeasti edellyttää. Marttyyrina voi tuntea moraalista ylemmyyttä, mutta marttyrisoituminen ei välttämättä ole se paras tapa todella edistää puolueen tavoitteita.

Esim. se että toimimme puolueessa on joidenkin mielestä jo sielun myymistä, koska puoluejärjestelmä on heidän mielestään jo itsessään niin huono ettei siihen pitäisi osallistua. No tähän voimme vastata että jos jotain haluaa saada aikaan niin pitää nykyiseen edustukselliseen demokratiaan mukautua. No, minä, ja muut Sisu-asian esille nostaneet, ovat vastaavasti sitä mieltä että niihin tapoihin joilla tehdään menestyksellisiä kampanjoita ja huolehditaan julkisuuskuvasta – demokratian epäviralliseen normistoon – on mukauduttava siinä missä demokratian virallisiin sääntöihinkin.

Mitä tulee Jiriin niin kyllähän hänen argumentointinsa Facebookissa on pitkään ärsyttänyt minua populistisella mutkien suoristelullaan. En nyt tätä sinänsä pidä huolestuttavana sillä tätä esiintyy joka puolueessa, kunhan koko puolueen kannanotot eivät mene siihen suuntaan. Eikä Jiri ole kyllä ainoa piraatti joka on minua tässä suhteessa joskus ärsyttänyt. (Enkä nyt mitään täydellisen objektiivista argumentointia edellytä muilta saati itseltäni.)

Ps. Nythän Jiri on ilmoittanut eronneensa Sisun hallituksesta eli tämä näkemys meni perille.