Reply To: Tarvitaanko naisille omaa toimintaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Tarvitaanko naisille omaa toimintaa? Reply To: Tarvitaanko naisille omaa toimintaa?

Julkaisija Vastaukset
Malitsu # Posted on 13.6.2013 at 14.02
Profiilikuva käyttäjästä Malitsu

Piraattien parissa taidetaan yleisesti pitää periaatteena, että ihmisiä ei tule arvioida sellaisten seikkojen perusteella, joille he eivät itse voi mitään, vaan heidän toimintansa ja mielipiteidensä perusteella. Mutta imagosyistä ja muutenkin olisi tietysti tavoiteltavaa, että mukana olisi kaikenlaista väkeä. Ihan konkreettisena esimerkkinä esimerkiksi presidentinvaalien vaalilautakuntiin oli ainakin Tampereella asetettu sukupuolikiintiöt, joihin puolueiden tuli jyvitystensä mukaan löytää edustajat. Jossain määrin tämä on ongelma kaikille uusille poliittisille liikkeille, sillä naiset tyypillisesti lähtevät niihin mukaan verkkaisemmin ja varovaisemmin.

Olen itsekin yleisesti ottaen hieman skeptinen sen suhteen, onko hyvästä erotella ihmisiä omiin porukoihinsa sukupuolen mukaan. Mutta ajoittaisia saunailtojahan ei ole mikään pakko ottaa vielä minään isona ja vakavana juttuna. Jos tällaiselle vaikuttaa olevan aidosti tilausta ja tuntuu, että se ehkä laskisi joillekin kynnystä tulla tutustumaan, niin totta kai olen mukana.

Tämä ei ole muuten edes mikään ainoa alue, jossa hieman eriytetymmän toiminnan tarvetta kannattaa ainakin kuulostella. Puhetta on ollut ainakin senioripiraattien ja yrittäjäpiraattien omista kerhoista.