Tosi epäkorrektia, whiic!

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Epäkorrektia, whiic! Tosi epäkorrektia, whiic!

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 6.11.2009 at 0.05
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Aihe #4B, Perustuslain säätämä uskonnonvapaus > Uskonnonvapauslain uskonnonvapaus!
(jatkorantti aiheeseen ”Uskonnollista vakaumusta ei saa pilkata.”)

Ateismi on uskonto ja sille kuuluisi kaikki samat etuoikeudet kuin Uskonnonvapauslaissa on määrätty RAJATULLE joukolle uskontoja. Kuuluisi, mutta ei kuulu. Mutta, on olemassa silti eräs pieni lohtu…

Perustuslaissa taataan myös uskonnonvapaus ja Perustuslain ollessa erityisasemassa, yksityiskohtainen laki ei voi sitä kumota tai rajoittaa, ainoastaan täydentää. Sananvapauden kohdalle perustuslaissa on todettu, että sananvapauden käytöstä säädetään perustuslain ulkopuolella. Uskonnonvapaudessa sitä ei ole. Uskonnonvapauteen kuuluu myös oikeus TUNNUSTAA, HARJOITTAA JA ILMAISTA sitä.

Tällä porsaanreiällä saan sanoa, että minulla on uskonto, johon erottamattomasti kuuluu ajatus, että kaikki kristityt pitää poltaa roviolla, heidän lapsensa raiskata ja heidän kotieläimien kuuluu syödä heidän sisälmyksensä. Uskonnonvapauden ilmaisuun ei ole, toisin kuin mielipiteen ilmaisuun, mitään rajoituksia. Jos rajoituksia olisi, Raamattua siteeraamalla joutuisi vankilaan (kivittäkää homot, tappakaa aviorikkojat, tuokaa esikoislapsenne uhrattavaksi, jne.)

Koska Perustuslaissa ei sanota, että uskonto määritellään uskonnonvapauslain mukaisesti, on tämä tulkittava, että Perustuslaki tarjoaa uskonnonvapautta (rajoitetussa määrin) myös rekisteröimättömille uskonnoille (muk.luk. ateismi). (Perustuslaki ei kuitenkaan takaa suojaa kritiikiltä tai pilkalta, joka edellyttää rekisteröimisen.)

___

Käytännössä tämä on osittain sovellettukin. Muslimi saa argumentoida uskonnollansa mitä hyvänsä, mm. lapsiavioliittoja. Mutta uskontokunnan ulkopuolelta heidän uskontonsa sitatoiminen on jo lähellä rikoksen täyttymistä. Esimerkkinä se, että Muhammed oli kiistaton pedofiili jos koraaniin on luottamista… ja kunnioituksesta muslimeita kohtaan, emmekö voisi uskoa koraania tässä asiassa.