Vihreät vs sähköautot? (Ainakin toivon, että ei.)

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Sähköautot vs. ”ympäristöystävälliset” autot Vihreät vs sähköautot? (Ainakin toivon, että ei.)

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 7.8.2009 at 12.24
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Saas nähdä mitä nuo ”Vihreät” tekevät… kääntäisivätkö takkinsa jopa. Ovat nyt ottaneet taantumastakin kaiken ilon irti kertomalla, että sähkönkulutus on laskenut ja että ydinvoimaloille ei ole tarvetta. ”Unohtavat” siis sen, että vaikka sähkökulutus pysyisi laman jälkeenkin samana eikä kohoaisi, sähköä tuodaan paljon Venäjältä, joka käyttää energiaa talouspoliittisena aseena, koska sitä on vaikea pistää mihinkään varastoon. Lisäksi osa tuontisähköstä on sekin tehty ydinvoimalla… maissa joissa tykätään harrastaa kaikkea täysin käsittämätöntä pokeripeliä ihmishengillä.

Työ- ja elinkeinoministeriö esittää, että ”valtion tulisi antaa suoraa tukea sähköauton ostajille sekä poistaa sähköautoilta käyttövoimavero ja kiristää ajoneuvojen päästöihin perustuvaa verotusta.”

Käyttövoimavero (aka moottoriajoneuvovero aka dieselvero) tulee erityisesti poistaa, koska sähköauto on sopiva auto erityisesti vähän ajavalle. Dieselvero puolestaan luo minimikilometrit, joiden alittaminen tekee vaihtoehtoisella energianlähteellä liikkuvan auton kannattamattoman.

Pahoin tosin pelkään, että tuo ”päästöperusteinen” vero, jota haluttaisiin lisää polttoaineella liikkuville autoille tarkoittaa jälleen kerran VUOTUISTA könttäsummaa, joka ei paljon autoilevalle tunnu missään. Ja sekös onkin ironista, että paljon autoilevan ei juurikaan täydy miettiä auton valintaa ympäristöä ajatellen.

Päästöperusteinen vero pitäisi yhäkin olla polttoainevero …ja kenties autovero, koska uuden auton rakentaminen tuottaa aina päästöjä. Auton omistaminen ja pitäminen tallissa ei kuitenkaan mitään saastuta, vastoin viherajattelua (johon kuuluu mm. se, että oman auton sijasta ajetaan taksilla ympäri Suomea!)

Tuo viherhihhuloinnin järjettömyys ja sisäinen ristiriitaisuus on sitä luokkaa, että pitäisi melkeinpä lähteä piikittämään heitä vaalien lähestyessä. Vaikka Piraattipuolueella ei ole kantaa ympäristöasioihin, ja vaikka ei ole toivottavaa, että yksittäinenkään ehdokas asettaa sen yli immateriaalioikeuksien reformin, lienisi paikallaan pikkusen nälväillä, kun argumentaatio jossakin selkeästi ontuu. Kyllähän Vihreätkin yrittävät ”meidän” territoriolle… – osa kilpaillen meidän kanssa, samalla aatteella (pyrkimys: viedä äänestäjäpotentiaalia)
– osa kilpaillen meidän aatetta vastaan (pyrkimys: ?????)

On toki hyvä, että saamme huomiota kilpailevien puolueiden blogeissa. Sekä puolesta että vastaan on positiivista. Yritykset ”kampittaa” osoittavat mielestäni vähättelyä uuden poliittisen trendin merkityksestä ja on siinä mielin perinteistä asennoitumista ja iskee helposti omaan nilkkaan. Lisäksi, jos lähtee Soininvaaran tavoin argumentoimaan tekijänoikeusreformia vastaan, pelaako siinä Vihreiden taskuun vaiko Kokoomuksen? Itse epäilen jälkimmäistä, sillä kun Vihreät ajaa ”Kokoomus”-politiikkaa, Vihreiden omat äänestäjät pettyy näköalattomuuteen, ja konservatiivit myhäilevät, kun vasemmalta pelataan heidän taskuunsa.

Toinen muoto Vihreät vs. Piraatit nokittelua on myötämielistä, joskin kilpailuhenkistä… ja hyvä esimerkki siitä, että Piraattipuolue tuo esille muissakin puolueissa piirteitä, joita olisimme toivoneet heissä olevan myös silloin, kun eräistä lakiesityksistä on äänestetty…