Vs:

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 10.11.2010 at 0.31
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Kuuslahti ”tuli ulos kaapista” ja myönsi olevansa olemassa olematon. :)

Mitä Sloun mainitsemiin Facebook-kommentteihin tulee, totta kai Piraattipuoluetta vastaan aletaan esittää jos jonkinmoista kritiikkiä ja mustamaalausta. Sen lisäksi, että piratismin kannattaminen lytätään ”kommunismiksi” (oikeistolaiset), ”talousliberalismiksi” (vasemmistolaiset) tai ”varastamiseksi” (konservatiivit), leimataan puolueen jäsenet ”hörhöiksi”. Tyypillistä näille kannanotoille on se, ettei niissä esitetä lainkaan vasta-argumentteja Piraattipuolueen tai kenenkään piraattipuoluelaisen sanomisille, vaan leimataan kirjoittaja suoraan jonkin mielipiteen perusteella johonkin ”hörhöluokkaan”. Perusteluksi riittää, että mielipide poikkeaa riittävästi valtavirrasta.

Monet ihmiset eivät pidä erilaisuudesta eivätkä uusista näkökulmista. Sille ei voi mitään.

Erityisen huvittava on tuossa yhdessä kommentissa ollut maininta ”yhdenkirjantotuuksiin” uskojista. Kumpiakohan tuo termi kuvailee paremmin: sovinnaisia konservatiiveja vai visionäärejä?

Kyseisen kommentoijan retoriikka on muutenkin aivan tarkoitushakuista. Transhumanismiin ”hurahdetaan” (= tranhumanismi ei ole järkevä aate vaan jokainen sitä kannattava on ”hurahtanut”), teknologiauskovaisuus on ”sinisilmäistä” (= on epäjärkevä näkökanta, että teknologia tulee parantamaan ihmisten elinolosuhteita kiihtyvällä tahdilla), libertaristit ovat ”kiihkomielisiä” (= libertarismi on kiihkoilua, ei vakavastiotettavaa).

Ja sitten pitäisi vielä erikseen irtisanoutua trollaajan mielipiteistä. Johan on.

Ei kannata hermostua näistä leimaajista. Heitä on paljon. Keksikööt itse parempia ajatuksia yhteiskunnan parantamiseksi.