Vs: Kai Sotala Ykkösen Aamu-TV:ssä

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Kai Sotala Ykkösen Aamu-TV:ssä Vs: Kai Sotala Ykkösen Aamu-TV:ssä

Julkaisija Vastaukset
Kalle # Posted on 21.10.2009 at 6.17
Profiilikuva käyttäjästä Kalle

Ihan hyvin meni Sotalalla, kun ottaa huomioon, että ilmeisesti ensimmäinen kerta. Harjoitus tekee mestarin. Ongelmana oli se, että Kotilainen ei antanut Sotalan puhua ja keskeytti härskisti, kierteli aihetta. Tiukempi henkilö olisi vaatinut juontajalta saada puhua loppuun asti samoin Kotilaiselta. Kotilaisen, jokainen väittämä olisi voinut lyhyesti ja ytimekkäästi tyrmätä ja pakottaa Kotialainen vastamaan niihin kysymyksiin joita hän kiersi ja saada Kotilainen näyttämään huonolta. Myös se, että pystytään pitämään oma puheenvuoro vaikka toinen koittaisi häiritä tai saada sen keskeytettyä. Ohjata keskustelu pysymään tärkeissä aiheissa, kun aikaa on rajoitetusti. Ohittaa epäoleelliset aiheet. Myös tyrmätä väitteet lyhyesti, kun toinen puhuu ”ei pidä paikkaansa” :) Samoin Kotilaisen korvausvaatimukset olisi voinut kuitata ”tuulesta temmatuiksi mitkä eivät pohjaudu mihinkään todelliseen” ”Levy-myynti on vähentynyt 20%” Tottakai koska ihmiset ostavat yksittäisiä biisejä, albumien sijaan netistä ja hyvin harva ihminen ostaa cd-levyjä nykyaikana. Tutkimusten mukaan piratismi ei juurikaan vaikuta levymyyntiin.

Piraattipuolueen puhehenkilöiden kannattaisi harjoitella suullista väittelyä ja keskustelua. Kotilainen toistelee samoja mantroja ja käyttäytyy samalla lailla. Kaikki to-mafian ja niitä tukevien henkilöiden mantrat perustuvat pitkälti samoihin asioihin. Niihin valmistautuminen on siinä mielessä helppoa, että tietää mitä vastustaja yrittää. Suosittelisin Sotalalle ja muille keskustelu/väittelytekniikat kirjan lukemista. Hyväksi puhujaksi ei synnytä se on kovan harjoittelun tulos. Tv-keskusteluissa on myös tärkeä pystyä ”unohtamaan” kamera ja keskittyä keskusteluun ja katsoa keskustelijaa ja tai haastattelijaa. Rauhallinen, selkeä, kuuluva ääni ja vakuuttava käytös on myös tärkeitä. Kyseistä videota on hyvä käyttää harjoitusmateriaalina keskusteluihin, koska Kotilainen tulee toistelemaan niitä pitkään. Valmistella vastaukset, jotka tyrmäävät kaikki Kotilaisen väitteet.

Rickard Falkvinge olisi saanut Kotilaisen ja järjestön näyttämään erittäin pahalta. Samoin luultavasti Kotilaisen suuttumaan.

Hyvä suoritus Sotalalta, joka tapauksessa ensimmäiseksi kerraksi. Hän pysyin rauhallisena ja pohjasi väitteensä tutkimuksiin. Seuraavalla kerralla hän on vieläkin parempi.