Vs: Kopiointi aiheutti kirjakustantajille jättitappiot

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Kopiointi aiheutti kirjakustantajille jättitappiot Vs: Kopiointi aiheutti kirjakustantajille jättitappiot

Julkaisija Vastaukset
Naseag # Posted on 25.11.2009 at 2.51
Profiilikuva käyttäjästä Naseag

Itellä tulee hyvänä esimerkkinä mieleen tyttöystävän pääsykoekirja. Käyttivät kirjaa, jota on erittäin vaikea löytää fyysisenä versiona. No koulun sivuilla ohjeistettiin, että sen voi ostaa sähköisenä verkkokaupasta x. Kaivoin luottokortin esiin ja käväsin sitten ostamassa ko. kirjan. Filu oli luonnollisesti drm-suojattu ja vaati lukemiseen drm-hallinnalla varustetun erityissoftan, joka luonnollisesti pyöri ainoastaan Windows-käyttiksellä.

Muijafrendi lueskeli pari päivää näytöltä kunnes meni hermot. Kotona ei ole tulostinta, joten ohjelma olisi pitänyt asentaa kouluun, joka ei tietenkään oikein onnistu annetuilla oikeuksilla. Asennus myös esti kopion asentamisen useaan kohteeseen tarkistamalla lukuoikeuden verkosta. Samoin tekstistä ei voinut lainata mitään mihinkään tulevaan koulutyöhön, sillä drm esti copy/pasten. Lopputuloksena tulostin tekstin virtuaalisella pdf-tulostimella. Tämän jälkeen filu tulostui ongelmitta ja matkaa nykyään kätevästi koulumatkat miniläppärin kovalevyllä. Yhtään kopiota siitä ei ole tähän päivään mennessä levitetty, mutta eipä tuosta kovin ruusuista kokemusta jäänyt käytettävyyden kannalta.