Vs: Luonnos kannanotoksi AL julkishallinnossa

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Luonnos kannanotoksi AL julkishallinnossa Vs: Luonnos kannanotoksi AL julkishallinnossa

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 21.11.2009 at 10.55
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Tietoturva-aukot on vähän 2-piippunen juttu. Myös rikolliset löytää tietoturva-aukot avoimesta koodista helpommin. Löydettyjä aukkoja ei ole mikään pakko korjata. Vastuullinen toimittaja taas korvaa tunnetut löydetyt aukot siinä missä avoimenkin ohjelmiston toimittaja. Kaikille on varmaan selvää, että ihan kenen tahansa koodaamaa päivitystä ei kunta- ja valtiosektorille asennella? Ei ainakaan ilman sen julkista arviointia.

Toinen homma mikä tuosta puuttuu on se, että aina vapaata ohjelmistoa ei ole saatavilla ja joskus suljetut ohjelmistot ovat huomattavasti parempia. Kaikki ohjelmistot ja järjestelmät eivät ole mittatilaustyötä, koska se on aika pirun kallista. Näissä tapauksissa voisi kuitenkin vaatia kilpailutuksessa avoimien rajapintojen käyttöä, jolloin koko järjestelmässä ei sitouduta yksittäiseen toimittajaan, vaikka järjestelmässä olisi myös suljettuja osia. Järjestelmähän voi koostua sekaisin molemmista, mikäli rajapinnat ovat avoimia.

Muuten hyvä.