Vs: Luonnos kannanotoksi AL julkishallinnossa

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Luonnos kannanotoksi AL julkishallinnossa Vs: Luonnos kannanotoksi AL julkishallinnossa

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 21.11.2009 at 13.12
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Spif: ei tässä nyt todellakaan miksikään salaliittoteoreetikoiksi ruveta. Mutta tosta postaamastasi linkistä löytyi ainakin yksi hyvä pointti. Vaikka ohjelmistot olisivatkin avointa koodia, niin oleellista on myös lisenssi. Esim. ei kovin hyvä, jos koodia ei saa kukaan muu päivittää, kuin valmistaja itse. Lisenssiehdoissa kantsii olla tarkka.

Esille voisi tuoda myös pitkäaikaisia säästöjä. Vaikka softakehittäjä voi lisätä hintaa tehdessään softan (tai rajapinnat) avoimeksi, niin pitkällä tähtäimellä siitä voi kuitenkin tulla säästöjä, kun ei sitouduta samaan toimittajaan, joka voi tulevaisuudessa sitten hinnoitella työnsä miten tykkää. Lisäksi uudelleenkäyttö (eli saman avoimen systeemin käyttöönotto toisaalla ilman erillistä maksua) voi aiheuttaa suuria säästöjä, mikäli lisenssi sallii kopioinnin ja levittämisen. Kopioinnin ja levittämisen sallivasta lisenssistä kannattaa maksaa.

Kilpailuttamisessa ei pitäisi katsoa sokeasti vain hintaa, vaan sitä mitä rahalla todellisuudessa saa.