Vs: Luonnos vaaliohjelmaksi

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2010 Luonnos vaaliohjelmaksi Vs: Luonnos vaaliohjelmaksi

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 20.4.2010 at 23.29
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

nawi kirjoitti:
Quote:’Valtion virastojen on pyrittävä siirtymään avointen ohjelmistojen käyttöön.’
Tässä voisi mainita että myös koulujen on pyrittävä vapaiden ohjelmistojen käyttöön. Itse karsastan ”avoin ohjelmisto” termin käyttöä ja käytän sen sijaan ”vapaa ohjelmisto”:a, tosin se ei ole kriittinen asia (perusteluja: http://www.gnu.org/philosophy/free-software-for-freedom.html ).

Ehkä hyvä olisi tyyliin ”vapaiden tai avointen”?

Quote:’Yhdistystoiminnassa on sallittava sähköiset etäkokoukset.’
Tätähän valmistellaan nyt ja jos menee läpi, on kannattavaa poistaa.

Jos tarkkoja ollaan niin valmisteilla olevassa uudistuksessa ei sallita kokonaan sähköisiä etäkokouksia, vaan ainoastaan se, että osa kokouksen osanottajista voi kokoustaa etäyhteyden avulla. Tämä on hieman typerä rajoitus, koska esityksessä ei määritellä, kuinka suuri osa osanottajista voi olla etäosallistujia. Ymmärtäisin tämän tarkoittavan sitä, että varsinaisessa fyysisessä kokouksessa tulee olla paikalla vähintään sen verran ihmisiä, että kokous on päätösvaltainen. Tämä tarkoitaa esimerkiksi Piraattipuolueella neljää osanottajaa (pj + sihteeri + kaksi pöytäkirjantarkastajaa).

Ehdotimmekin Piraattipuolueen lausunnoissa, että täysin sähköisesti pidettävät etäkokoukset sallittaisiin jo nyt, mutta sille ei tullut vastakaikua. Veikkaan että oikeusministerön virkamiehet ovat halunneet edetä pienin askelin, jotta muutosvastarintaisimmat kansanedustajat eivät onnistuisi vesittämään koko hanketta.