Vs: Muutos televisiomaksuun

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Muutos televisiomaksuun Vs: Muutos televisiomaksuun

Julkaisija Vastaukset
kummostain # Posted on 13.5.2011 at 18.58
Profiilikuva käyttäjästä kummostain

jarkkoph kirjoitti:
Quote:Suomenkieli tulee joka tapauksessa poistumaan käytöstä nykyisellä demografisella kehityksellä. Jos yhdeksänkymppiseksi elät tulet kyllä näkemään mistä se jarkkoph puhui silloin aikoinaan. En usko pakottamisen voimaan, mutta kaikille ketkä lopettavat Suomen käytön ja todistavat riittävän Englanninkielen osaamisen voisi maksaa rahallisen palkkion ja muut jättää ilman. Olisi kivuton siirtymäkauden ratkaisu.

Suomenkieli on itsessään täysin keinotekoinen konstruktio ei ne kymmenet heimot, jotka aikoinaan pakkoliitettiin puhumaan samaa kirja kieltä todellakaan puhuneet Samalla tavalla. Eivätkä olleet valtion nimeltä Suomi asukkaita. Joku vain huomasi ”aww” on hyödyllisempää jos pistetään kaikki heimot maantieteellisellä alueella nimeltä Suomi puhumaan samaa kieltä eli Suomen kirjakieltä. Näin he ymmärtävät toisiaan ja kykenevät organisoimaan talouden tehokkaammin, jolloin kaikki hyötyvät. Ei tässä ehdotuksessani oikeastaan ole kyse sen kummemmasta kuin saman ilmiön jatkamisesta mitä historiassa aikaisemminkin on tehty.

”Joka kerta kun kuulen sanan ”kulttuuri”, kurotan kiinni Lugerin kahvaan.” Herman Goring (Ehkäpä Goring tajusi, että kulttuuri on lopulta vain tyhjästä luotu uskomusjärjestelmä vallanpitäjien tarpeeseen.)

kaverin kanssa juttelin siitä että nyt kun kaikkialla maailmassa ostetaan ming vaaseja, haetaan kukkia ulkomailt ja sekä koti että sisätilat sisustetaan kaikenmaailman rompalla (mikä nyt on muodis milläki hetkellä.. ja joka maassa sama muoti samal hetkel) ja kun kaikkialla on subit, mäkit ja teboilit niin kohta kulkiessasi kiinasta espanjaan et edes tiedä missä maassa olet milläkin hetkellä kun kaikkialla on samaa maisemaa, arkkitehtuurii ja samat palvelut.

Ratkaisu tähänhän olisi tietty vallankumous et jossain maassa joku tajuaa et ”hetki, me halutaan erottua” ja maalaavat talonsa vihreiksi että joku tietää et ne on Sveitsis sil hetkel ku vihertää.

Se, miksi sanoin sen tässä keskustelussa, johtuu siitä että vaikkei se ole taloudellista, niin meidän tulisi pitää suomenkielestä kiinni. Tosin tehostettu englannin kielen koulutus voisi syrjäyttää ruotsin meidän toisena kielenä mutta en oikein tue ideaa et tahallaan romutetaan kielemme vain rahan takia. Kieli on meille rikkaus jolla ei ole rahallista arvoa.

Onhan se alkukantaista ja epäkypsää ajattelua että haluaa kuulua johonkin ja pitää siksi jostain kiinni, mutta on se toisaalta myös yksi suurimmist asioist elämäs tietää mihin kuuluu. Suomen kieli kuuluu suomalaisuuteen ihan ku ruisleipäkin. Pidetää perinteist kii mut otetaan muut hyödylliset asiat (kuten se englanti ja sitämyötä kansainvälistyminen) mielellään messiin.

Suomi voisi tosiaan tehdä asioita (esim leffoja ja tv-ohjelmia) englanniks. Me myydään jo musiikkia ihan suht hyvin ollaksemme näin pieni maa. (Hassua että otin leffat, tv:n ja musiikin esimerkiksi vaikka olen sitä mieltä että kaikki nuo pitäisi olla kuluttajalle oikeastaan ilmaisia välttämättömyyksiä. Taide on sivistystä jolle ei pitäisi laittaa hintalappua)