Vs: Muutos televisiomaksuun

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Muutos televisiomaksuun Vs: Muutos televisiomaksuun

Julkaisija Vastaukset
Ruuhijarvi # Posted on 25.4.2011 at 22.28
Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

Kielikysymyksessä ainut oikea lähestymistapa lienee olla nostaa englanninkielellä toimeentulemismahdollisuuksia Suomessa, ei ajaa väkisin suomea alas. Suomenkielen väkinäinen alasajaminen on puhdasta kielifasismia, mutta englanninkielen ottaminen esimerkiksi suomen rinnalle antaisi ihmisille vapaat kädet tehdä mitä haluavat.

Yle tarjoaa jo nyt jossain määrin englanninkielistä sisältöä, ja koska maassamme on paljon maahanmuuttajia, voisi esimerkiksi englanninkielisten uutislähetysten tiheyttä lisätä. Samaten esimerkiksi ohjelmatiedoissa voisi ilmoittaa paremmin ohjelman kielet. (Millä kielellä puhuttu, mille kielille on tarjolla tekstitykset jne.) Suoranainen ja välitön suomen alasajo ja suomenkielisen tuotannon välitön lopettaminen olisi puhdasta typeryyttä. Ei mitään muutoksia tehdä yhdessä yössä.

Mielestäni Piraattipuolueen kannattaa ehdottomasti ottaa kantaa Ylen rahoittamismalleihin, ja mielestäni ainut järkevä tapa, jolla Yle voitaisiin rahoittaa olisi suoraan valtion budjetista.

Jos Piraattipuolue haluaa edes jotain yhtenäisiä talouslinjauksia, niin yhdeksi kohdaksi voisi olla aika helppo ottaa Ylen menojen karsiminen tavalla tai toisella, vaikkapa ihan piracoren puitteissa. Koska Ylen tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa, saattaisi jossain tapauksissa olla mahdollista esittää Ylellä myös ilmaiselokuvia, joita on netti pullollaan. Tarvitsisi ostaa vähemmän leffoja, ja säästyisi rahaa. Myös muita tapoja karsia Ylen toiminnasta varmasti löytyisi.