Vs: Perustulo

Julkaisija Vastaukset
tarmoleinonen # Posted on 27.4.2011 at 15.47
Profiilikuva käyttäjästä tarmoleinonen

”lukkoon lyöty perustulomalli luo tarpeettoman arvovaltaongelman yhteistyössä muiden perustuloa kannattavien puolueiden kanssa. Voimme myös parantaa poliittista uskottavuutta tunnustamalla, että se on fakta, että perustulon ajaminen edellyttää puoluerajat ylittävää yhteistyötä… ja siksi katsomme paremmaksi olla luomatta omaa mallia, tai sitouttaa itsemme kenenkään muun yksittäisen toimijan malliin muutoksitta. Voimme toimia sovittelijana yhteistyöhengen saavuttamiseksi parhaiten, jos emme omaa tarkkaa kantaa yksityiskohdista.”

Kannattaa katsoa miten vanhat mestarit tämän tekevät.

Eli kukin puolue lyö oman konkreettisen kantansa lukkoon ennen vaaleja, jotta äänestäjille on tarjottavissa konkreettinen vaihtoehto. Vaalien jälkeen hallituspuolueet tekevät pientä keskinäistä takin sovittelua ja selittelevät kaikki jälkeen päin miten saivat juuri oman tahtonsa läpi, vaikka ratkaisu on kompromissi.

Jos hirttää itsensä johonkin kantaan niin ei ole poliitikko.

Piraattipuolueen epämääräinen ei-ole-kantaa-politiikka on huonoa, koska sitten vastustajat laittavat sanat suuhun. Tämä se vasta nakertaakin uskottavuutta. On parempi, että vaaleissa on kanta, ja kääntää takki myöhemmin tarvittaessa. Jos kanta on ympäripyöreä ja city-keskustalainen niin sitä takin kääntämistä tarvitaan vähemmän.