Vs: Piraatit ja Facebook-kritiikki?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraatit ja Facebook-kritiikki? Vs: Piraatit ja Facebook-kritiikki?

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 12.12.2009 at 22.24
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Facebook korjasi jo nuo uudet yksityisyysasetukset kritiikin pohjalta. Mutta ei ole eka kerta, kun FB mokaa samassa asiassa.
Eniten varmaan kaivataan vain valistusta. Pitää ymmärtää miten palvelua ja sen sovelluksia käytetään. Lähes ainahan FB-matojen tuhot ovat ihan omaa tyhmyyttä. Toinen juttu on se, että pitää ymmärtää mikä näkyy minnekin. Ei myöskään liene ylläri jos oman firman (vahingossakin tehdystä) julkisesta haukkumisesta saattaa aiheutua potkut.
On sinällään kätevää, että kaikki ihmiset voi löytää yhdestä paikasta ja heihin voi ottaa yhteyttä. Toisaalta miksi valtioiden tarvitsisi rakentaa omia isovelisysteemeitään, kun kaikki ovat jo valmiiksi vapaahtoisesti ilmoittaneet itsestään kaiken mahdollisen yhteen massiiviseen globaaliin rekisteriin ;)
Kai se suurin vaara FB:ssä ja muissa vastaavissa on se, että käyttö on niin helppoa, ettei tule ajateltua mitä tekee. Mutta onko se kenenkään muun vika, kuin käyttäjän itsensä? Kysehän on ihan vapaaehtoisesta puuhastelusta.

En sen kummempia kantoja osaa ottaa ja mitään yhteistä kantaa tuskin aktiiveilta löytyy. Itse olen kuitenkin harkinnut jo useamman kerran itseni poistamista sieltä ja tarjota tietoja itsestäni vain jossain itse hallitsemassani systeemissä.