Vs: Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs: Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 20.1.2011 at 12.37
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

Maria kirjoitti:
Quote:Sillä asialla tapahtuuko jokin palvelu julkisella tai yksityisellä sektorilla ei ole tärkeää, tärkeintä on se, että ihmisillä on vapaus valita.

Minulle tuli mieleen, että kun kielletään muilta puolueilta toiminnanvapaus hakkaamalla omat tavoitteet perustuslakiin niin samassa yhteydessä puhuminen vapaudesta on syvällä parodiahorisontin sisäpuolella. Ihan sama juttu kuin kilpailuun perustuvaa markkinataloutta on ympätty EUn perustuslakiin, jottei se voisi joskus tulevaisuudessa hävitä vaikka kommunismille.

Tässä blogissa http://www.tiede.fi/blog/2011/01/16/ddt-ja-malaria-hitler-ja-rachel-carson kuittailtiin aika pistämättömästi amerikkalaisista talousliberaaleista:

Yhdysvalloissa on uskonnollisen kulttuurikonservatiivisen tiedevastaisuuden ohella myös talousliberaalia tiedevihaa. Itselleni on mennyt kohtuuttoman kauan sen tunnistamiseen – olen uskonnoton kulttuuri- ja talousliberaali – mutta pakkohan se on myöntää, että sekin osa amerikkalaista oikeistoa, johon joiltakin osin voisin samaistua, ei joko ymmärrä tieteestä mitään tai sitten se on taktisista syistä uhrannut tieteen puolustaakseen taloudellisia vapauksia sellaistakin sääntelyä vastaan, jolle on järkevät perusteet.

Eli totuusarvolla ei ole useille poliittisille suuntauksille väliä vaan sillä miten kerrottu tarina manipuloi uhria. En näe tuota taktiikkaa aina kuitenkaan ideologisena taisteluna, jonka uhri on totuus, vaan kvartaalikapitalismina: jos tältä kvartaalilta saa bonukset, jotka riittävät eläkkeeseen, niin firma saa mennä konkurssiin seuraavalla kvartaalilla.

Talousliberalismi on siis ristiriidassa mm. ympäristönsuojelun kanssa.