Vs: Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs: Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
Kaj Sotala # Posted on 18.12.2010 at 15.43
Profiilikuva käyttäjästä Kaj Sotala

Kannatettavia juttuja, mutta neloskohta on turhan tulkinnanvarainen. Esimerkiksi minä kannatan pakollisia tuoteselosteita elintarvikkeisiin, mutta onko tuoteselosteiden puute sellainen vahinko jonka perusteella tämä säätely olisi perusteltua? Joidenkin mielestä kyllä, joidenkin mielestä ei.

Perustulo-osuus on myös vähän hassu. 400 euroa on tosiaan turhan pieni summa jos asuintukea ei ole. Opiskelijoiden kannustaminen nopeampaan opiskeluun porkkanalla on tietty ihan kannatettava idea, mutta minusta se on enemmän koulutuspoliittinen kuin sosiaaliturvallinen päätös eikä siten kuulu perustulomallin yhteyteen.

JouniFlemming kirjoitti:
Quote:Myöskään perustulo ei ole merkittävä menoerä, se on Vihreiden teettämien laskelmien mukaan muistaakseni jopa kustannusneutraali, eli byrokratian purkamisella saaduilla säästöillä voidaan rahoittaa koko perustulo. Itse en osaa sanoa onko tämä totta, mutta joka tapauksessa sosiaalituen byrokratian purkaminen toisi merkittäviä säästöjä.

Vihreiden perustulomalli on kustannusneutraali nykyjärjestelmään verrattuna. Se siis maksaa yhtä paljon kuin sosiaaliturva tälläkin hetkellä. Byrokratia muodostaa tuosta summasta vain hyvin pienen osan.