Vs: Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs: Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 18.12.2010 at 18.59
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

OjM kirjoitti:
Quote:Olisiko tarjota todisteita siitä, että monopolit ovat vain säätelyn tulosta? Jos on noin varma tieto antaa…

Insinöörismies ei ole koskaan kuullut miten Rockefeller hankki rahansa. Eikä hän ole koskaan kuullut talouden matemaattisesta simuloinnista, jossa myös muodostuu monopoleja ja oligopoleja kuten todellisessa elämässä: DNA, Elisa, Sonera/ Viking Line, Silja Line/ Nordea, Sampo, Osuuspankki/ Kesko, S-ryhmä, Lidl, Ruotsin Lähikauppa/ Finnkino /R-kioski. Paikallislehdet, kuten Turun Sanomat, ovat monopoleja.

Tai ehkei hän vain halua kuulla. Yhdysvaltain antitrust-lainsäädäntö säädettiin Rockefellereiden jälkeen.

Liberaalien hidden agenda on sama kuin EKoon Kokoomuksella: vallan siirtäminen suuryrityksille purkamalla kaikki niitä koskeva sääntely. Sen jälkeen suuryritykset saisivat säätää yksityisiä kansalaisia koskevat lait sopimusvapauden nimissä. Niitä vain kutsuttaisiin lakien sijasta sopimuksiksi. Vapaassa maassa saisi valita nälkäkuoleman ja suuryritysten tahtoon taipumisen välillä.

Kokoomus on arvokonservatiivi siipi, liberaalit ovat arvoliberaaleja. Suuryrityksille taasen tuollainen jako on yhdentekevä, koska yksilön arvot ovat vain uskontokuntien bisness.

PiPun agenda taas on mm. musiikkia jakelevien suuryritysten vastainen. Jakeluportaassahan tienaa paremmin kuin musiikkia tekemällä. Ja tuskinpa suuria patenttisalkkuja hallinnoivat yrityksetkään ovat haltioissaan.

Kyllä yrittäjä ja insinöörismies tietää, että tulojen ja menojen on täsmättävä. Jotenkin se on vaan vaaliohjelmasta päässyt unohtumaan. Laskelmoitua populismia?