Vs: Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs: Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
Maria # Posted on 6.1.2011 at 14.33
Profiilikuva käyttäjästä Maria

JouniFlemming kirjoitti:
Quote:[quote]Tarvitsemme suoraa demokratiaa ja se tarvitsee myöskin työvälineet avukseen.
Ellei kilpailu muutoin toimi toivotulla tavalla on kansalaisilla oltava mahdollisuus vaikka itse hoitaa asia. Muuten ainoiksi välineiksi jäävät traktorit ja DDos.

Tarvitsemme todellakin suoraa demokratiaa mutta mielestäni sillä ei saa rajoittaa ihmisten vapautta.
[/quote]

Aivan, kansalla pitää olla oikeus demokratian keinoin ehkäistä niin monopoleja, kartelleja ja veronkiertoa. – Oikeus tehdä lakeja jotka eivät ole ristiriidassa perustuslain ja YK:n ihmioikeusjulistuksen kanssa.

Parhaat keinot siihen on ilman muuta avoin toiminta päätöksenteossa ja suora demokratia. :-) Eihän se ole ihmisten vapauden riistoa kun yhteisillä päätöksillä ylläpidetään reilua yhteiskuntaa.

JouniFlemming kirjoitti:
Quote:
Eikä Piraattipuolue ole luomassa mitään manifesteja vaan mahdollisesti yksittäiset ehdokkaat. Haluatko sinä lähteä luomaan uutta linjaa Piraattipuolueelle ja alkaa kieltää Piraattipuolueen ehdokkaita tuomasta vapaasti julki mielipiteitään? Tämä jos mikä olisi vanhojen puolueiden mukaista.

En suinkaan ja tuskin kukaan muukaan. Olen vain Petrin kanssa sikäli samoilla linjoilla että erilaiset ryhmämanifestit eivät vain sytytä.

Itse olen Piraattitoiminnassa mukana sen vuoksi, että nimenomaan Piraattiagenda on juuri ensiarvoisen tärkeä tuoda julki. Jos se sananvapaus hautautuu muiden, toisarvoisten asioiden alle, seuraavaa vapaata vaalia ei tule.

Mitä tähän manifestiin tulee, siinä on korjattavaa mm. verotuksen kohdalla. Tietty veroprogressio tulee olla mahdollista, jottei verokanto ole kohtuutonta pieni- ja keskituloisille, ja pystymme ylläpitämään infrastruktuurin, koulut, terveydehoidon, tutkimuksen, energia- ja viestintäverkosta puhumattakaan.
Myös ajatus siitä, että verovaroista ei saisi tukea mm. yhdistyksiä ei ole huolella loppunmietitty. Kun tietää, että esim. reuman ja diabeteksen tutkimus ja hoito on kehittynyt Suomessa nimenomaan yhdistystoiminnan pohjalla, asian ajattelee toisin.

Minun oma poliittinen ideologia nostaa ihmisten vapauden aina talouden edelle. Sillä asialla tapahtuuko jokin palvelu julkisella tai yksityisellä sektorilla ei ole tärkeää, tärkeintä on se, että ihmisillä on vapaus valita.