Vs: Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs: Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
Horsmalahti # Posted on 18.12.2010 at 14.15
Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

”4. Jokaisella ihmisellä, yrityksellä ja yhteisöllä on oltava oikeus käydä keskenään kauppaa tuotteilla ja palveluilla, itse keskenään sopimillaan hinnoilla ja ehdoilla.”

En kannata tällaista. Monopolit ja kartellit tulee kieltää sääntelyllä, ja sääntelylle on muutakin tarvetta.

”6. Valtiolla on oikeus periä Suomessa asuvilta ihmisiltä sekä Suomessa toimivilta yrityksiltä ja yhteisöiltä tuloveroa, jonka suuruus on enintään 25% kaikista heidän/niiden tuloista, riippumatta tulon lähteestä.

7. Tuloveron lisäksi valtiolla on oikeus periä vaihdannan osapuolilta muita veroja tai veroluontoisia maksuja ainoastaan mikäli näillä verotuloilla korvataan vaihdannassa kolmannelle osapuolelle syntyviä kuluja tai haittoja.”

Kannatan progressiivista verotuloa, ja 30% tulovero on ihan sopiva rikkaimmille. Lisäksi tämä määrittely näyttää sulkevan pois suuren osan veroista, vaikka alempana haluat taata ilmaisen koulutuksen, terveydenhuollon sekä perustulon. Jostain ne rahat on saatava.


10. Valtion tulee käyttää verorahoja ainoastaan edellä lueteltujen periaatteiden mukaisesti.”

Kannatan myös paljon muita rahankäyttökohteita.

”Perustulon lisäksi valtio maksaa opiskelijoille opintorahaa enintään 300 euroa kuukaudessa suoritettujen opintopisteiden mukaan”

Perustulon idea on, että se korvaa myös opintotuen. 300 euroa ei muutenkaan riitä elämiseen mitenkään.

”Valtion toimien perustuslaillisuuden arvioiminen tulee olla lainsäädäntö- ja toimeenpanovallasta riippumattoman tuomioistuimen tehtävä.”

Perustuslain tulkinta on politiikkaa. Siten tuomioistuin, jota ei valita demokraattisesti, harjoittaisi poliittista valtaa.