Vs: Piraattipuolueen kanta kannabikseen ?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta kannabikseen ? Vs: Piraattipuolueen kanta kannabikseen ?

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 22.10.2009 at 12.30
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Kannabista viljellään suomessakin laillisesti ravinnoksi. Hyvää ja ravitsevaa esim. somerolaista hamppuöljyä/siemeniä on saatavilla useista terveyskaupoista. Hampunsiemeniä sisältävää suklaatakin tehdään suomessa. Hampputuotteita köysistä vaatteisiin löytyy useista liikkeistä. Jos kysymys kannabiksesta keskittyy lääkekäyttöön, on sekin suomessa laillista, tosin hankalaa, kuten MOT ohjelmassa esitettiin. Jäljelle jääkin vain huumausainelain tarkastelu. Siltäkin osin viranomaiset, ainakin poliisin suunnalta, ovat aika rauhallisia,
vaikka asiasta uutisoidaankin mielellään kun jostain löytyy kasvi tai pari kasvamasta. Pienen kannabismäärän hallussapidosta omaan käyttöön sakkorangaistuskaan ei mielestäni ole vielä yhteiskunnallinen ongelma, vaikka onkin mielestäni turha. Henkilökohtainen valinta terveydenhoidollisista syistä pitäisi olla oikeutettu.

Lääkelaitoksen ja lääkeyhtiöiden mahdollisia korruptioita sietäisi kyllä tutkia. Patenttikysymykset nousevat tässäkin aiheessa paalupaikalle. Patentoimaton tuote jonka kotona kasvatus on mahdollista, on lääkeyhtiöille sekä alkoholimonopolille tulojen menetystä. Kannabiksen myynti Alkossa taas edellyttäisi alkoholin myöntämistä huumausaineeksi. Lääkkeelliset ominaisuudet ovat jo julkisesti myönnetty, mutta valmistus ja jakelu rajoitettu erittäin tiukasti. Terveyskauppojen tuotteet ovat aina olleet apteekkimonopolin tähtäimessä. Terveyskauppojen niissä tuotteissa jotka kiistatta auttavat johonkin vaivaan, on asian mainitseminen ehdottomasti kielletty pakkauksen tuoteselosteessa. Varmasti kyseenalaisia tuotteita löytyy myös terveyskaupoista, mutta paljon on lääkevalmisteitakin poistettu vakavien haittavaikutusten takia.