Vs: Puolueohjelman muutosehdotukset

Etusivu Foorumit Arkisto Ylimääräinen puoluekokous Puolueohjelman muutosehdotukset Vs: Puolueohjelman muutosehdotukset

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 1.11.2009 at 10.04
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Ensimmäiseksi totean vain typon: kunnioitetään :)

Mitä sitten itse patenttiosuuteen tulee, itse pidän muotoilusta jossa sanotaan että patenttijärjestelmä on uudelleenarvioitava. Arvioinnin lopputuloshan voi aivan hyvin olla koko järjestelmän lakkauttaminen, tai sitten suoja-aikojen lyhentäminen, patentoidun tiedon nopeampi vapauttaminen sekä mahdollisesti jopa tiedon vapaahko jatkojalostaminen. Koko patenttijärjestelmästä luopumisen yksi suuri ongelma taas olisi se, että kun patenttia ei haettaisi, ei julkistettaisi toimintatapoja tai tietoja enää lainkaan ja uudelleenkäytöstä/jatkojalostamisesta tulisi huomattavasti vaikeampaa ja hitaampaa.

Uudelleenarviointiin olisi saatava yllytettyä mukaan suurin osa muistakin puolueista ja asiantuntijoista, mahdollisesti kehitettävä ratkaisu jossa tietoa ei jäädä panttaamaan, vaan se julkistetaan ja suoja-aika on riittävän lyhyt haittojen minimoimiseksi.

Yksi syy miksi juuri pidän uudelleenarvioimisesta, on nimenomaan se, että sillä on helpompi herättää keskustelua myös niiden piireissä, joilla ei ole vielä voimakkaita mielipiteitä asiasta tai eivät usko meilläkään olevan tarpeeksi asiantuntemusta.

Asia mikä minua kuitenkin häiritsee vielä muutosehdotuksissa, on se että muutama osuus tuntuvat liian pitkiltä, jossain määrin jopa itseään toistavilta. En osaa vielä suoriltaan pukea sanoiksi mitä mielestäni olisi muutettava, mutta koitan lukea muutokset uudestaan ja kommentoida sitten.