Vs: Tenttipenkki

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 17.10.2009 at 13.46
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Mutta miten tämä käytännössä eroaisi FAQ/UKK-listasta (jonka voi toteuttaa forum-topiikkiin stickynä tai artikkelinä pääsivun yhteyteen)? Jos se taas mielestäsi kannattaisi järjestää foorumilla interaktiivisemmaksi kuin mitä FAQ on, niin siihen ei tarvita mitään testipenkkiä kaikille kysymyksille vaan voinee asiaa jatkaa kuten tähänkin asti: topiikki topiikkina.

Ja ideako olisi, että vain hallitus vastaa, muut kysyy? Jälleen kerran tolkuttoman suuri osa kysymyksistä löytyisi puolueohjelman lukemalla: mikä on PP:n kanta tuloverotukseen, enkä kissojen ristimänimiiin, haluammeko poistaa kaikki tekijänoikeudet, sallimmeko tuotekopioinnin ja kuluttajaa sortavien väärennettyjen kopioiden kaupan aitoina, jne. Kaikkeen on suunnilleen vastattu. Kun kysytään asiaa, joka on puolueohjelmaan kirjattu tai joka on selkeästi puolueohjelman ulkopuolella, mielestäni siihen ei paljoa tarvita puolueen johdo auktoriteettia ohjaamaan eksynyt lammat lukemaan sitä puolueohjelmaa (ja lehdistötiedotteita, yms.), jossa hyvin kerrotaan kanta. Tärkeää on, että väärinymmärryksiä voidaan oikoa, ja jos ei-hallituksen jäsen ohjaa tietämättömän ihmisen lukemaan virallista tekstiä, lopputulos pitäisi olla sama kuin jos puheenjohtaja itse neuvoisi lukemaan saman artikkelin.

Sitten on erikseen ne asiat, jotka kaipaavat todellista pähkäilyä ja erillistä kannanottoa, eli puolueohjelmaan liittyvät uudet asiat, jotka nousevat esiin aika ajoin uutisten ja maailman menon myötä. Usein näistä syntyykin Ajankohtaista/Blog-artikkeli.

FAQin laatimista, yleisiä kysymyksiä, yleisiä harhakäsityksiä tulisi ruveta luonnostelemaan. Onko meillä jo sellainen, jossakin niin piilossa, että siihen ei satunnainen tiedonetsijä törmää?