Vs:1 aate puolueelle ei riitä.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka 1 aate puolueelle ei riitä. Vs:1 aate puolueelle ei riitä.

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 15.12.2009 at 11.12
Profiilikuva käyttäjästä whiic

pirattimies: ”sähköinen äänestys munattiin tahallisesti, jotta sinä ja muut sanoisivat ”ei pidä kiirehtiä asian kanssa” joopajoo. Pankeissa rahaa liikkuu verkossa turvallisesti miljardeja joka päivä mutta sitä yhtä ääntä ei turvallisesti pystytä tänä päivänä varmentamaan? aika omituista?”

Verkkopankin toiminta lähtee varmennettavuudesta. Käyttäjän identiteetti varmistetaan kertakäyttöisillä salasanoilla, yhteys pankkiin muodostetaan salattuna, ja tilitapahtumasta jää kaikki yksityiskohdat jälkikäteen varmentamista varten. Miten tämä ei sovi äänestykseen? Vaalisalaisuus.

Pankkisalaisuus ei ole yhtä absoluuttinen kuin vaalisalaisuus. Pankkisalaisuus ei ole pankkisalaisuus pankin sisällä. He eivät … tai eivät ainakaan saisi luovuttaa tilitietojasi naapurillesi, mutta he saavat käsitellä tilitietojasi pankin sisällä. Vaalisalaisuus on puolestaan niin absoluuttista, että äänenlaskija ei tällä hetkellä tiedä kuka on minkäkin äänen kirjoittanut paperille.

pirattimies: ”Lisäksi käsitin että PP ajaa jonkinlaista selkeää loogista linjaa että netti pidetään vapaana. Mitä vapautta on siinä että tulee jotain hemmetin punaisia nappeja jokaiseen mielipidepalstaan? Sananvapauttako? ei. Vaan jotain aivan muuta.”

Onko Piraattipuolue ehdottanut punaisia nappeja mielipidepalstoille? Ei. Miksi syyttää kehityksestä PP:tä, joka ei ole edes eduskunnassa, saati hallituksessa ja valiokunnissa?

Olisi vähän sama kuin rupeaisi räksyttämään PP:lle siitä miksi Suomessa on Lex Karpela, Lex Nokia ja internetsensuuri.

pirattimies: ”Gramex ja Teosto ovat riistofirmoja jotka pitää tuhota. Piste.”

Sitten menet polttopullon kanssa polttamaan heidän kiinteistönsä. Mutta siihen puolue ei ole osallisena. Me ei haluta edes tietää siitä mitään.

pirattimies: ”Ja pakkoruotsista. Tutustupa Tarastin vaalikynnykseen, se on 3% kertooko se sulle mitään?
RKP:n tämänhetkinen kannatus on mittausten mukaan 4% joten PP tulee ajamaan RKP:n pois KOKO EDUSKUNNASTA mikäli nyt vaan saisitte ääniä kasaan edes sen 3% että sinne pääsette?”

A) Piraattipuolue ei aja ketään pois. Piraattipuolue ei kannata koko vaalikynnystä.
B) Vaalikynnys ei tule vielä ensi vaaleihin. (Toivottavasti ei sen jälkeenkään.)

___

Hassua että nämä pahimmat trollit sisällyttävät sanan ”piraatti” (typotettuna tai oikein kirjoitettuna) nimimerkkiinsä, ikäänkuin se suojelisi heitä trolliepäilyksiltä. Kuitenkin he mokaavat piraattiaatteen lokaamisessa jo siinä että viittaavat aatteella ja poliittisella liikkeellä toisessa tai kolmannessa persoonassa, sulkien itsensä sen ryhmän ulkopuolelle, johon uskottelee kuuluvansa.

On toki ymmärrettävää, että kaikki piraatit eivät äänestä Piraattipuoluetta. Muutoinhan Piraattipuolue olisi jo vihreitä suurempi puolue tässä vaiheessa. Silti varsinainen hostiliteetti tuntuu perin kummalliselta asennoitumiselta, jos ”pirattimiehet” ehkä haluaisivatkin joko räväköittää agendaa tai laajentaa sitä. Tuommoinen meuhkaaminen, erityisesti puolueen sisällä ei auta mitään. ”pirattimies” voisi käyttää meuhkausenergiansa vaikka mielenosoituksissa bigbrother-yhteiskuntaa vastaan, tms. Täällä meuhkaaminen ei paljoa rakenna.