Vs:3 historiallista teknoutopiaa

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka 3 historiallista teknoutopiaa Vs:3 historiallista teknoutopiaa

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 15.11.2010 at 19.44
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

Tuossa on varsinainen tiivis paketti.

Siinä on avattu yksi syy, miksi humanistisen koulutuksen saaneet ihmiset suhtautuvat happamesti teknologiaan ja puolueen tekniseen siipeen: ne ovat lukeneet historiaa. Ehkä tekniikan historia ja mitä siitä sitten seurasi pitäisi olla pakollisena tekniikan perusopinnoissa. Historianhan kirjoituttaa eliitti sivistyneistöllä eli ne hiukan kultaavat muistot tavalla, josta aikalaisten enemmistö olisi eri mieltä.

Toinen syy on, että ilmeisesti 3. teollinen vallankumous (transistorin hyödyntäminen?) jatkuu, mistä tullee poliittinen ongelma, samoin kuin Kiinan noususta (tekstissä ei ollut tästä mitään). Näihin useat piraattipuolueessa tarjoavat ratkaisuksi kansalaispalkkaa.

Tämä vuosisata (jos ihmiskunta selviää hengissä yms.) tulee olemaan datan vuosisata, ja on siis aikamoista haihattelua politbyroolta luulla että piraattipuolueelta hommat loppuisivat ihan piakkoin. Pikemminkin jäävuoren huippu on nähty horisontissa ja piraattilaiva on uteliaisuuttaan suunnannut kurssin sitä kohti.

Lähestyvä datasta koostuva jäävuori on taas isompi kuin edellisillä kerroilla. Aiemmilla kerroilla tuollaisen läheltä löytyi siirtomaasotia, natsismia ja marxismi-leninismiä sekä yksi Mao, pari maailmansotaa ja New Deal. Toivottavasti ei käy niin, että curiosity killed the cat: natseilla ja kommunisteilla oli varsin suoraviivainen tapa päästä eroon poliittisista kilpailijoistaan. Eivätkä ihmiset tietenkään ole muuttuneet mihinkään parissa sadassa vuodessa.