Vs:Adressi sananvapauden puolesta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Adressi sananvapauden puolesta Vs:Adressi sananvapauden puolesta

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 20.6.2009 at 23.43
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Omasta mielestäni tuo olisi hallituksen allekirjoitettavissa vuosikokouksessa hyväksytyn kannanoton perusteella. Kannanotossa ei ollut mainintoja ongelmallisista pykälistä eikä korjausehdoituksia, mutta nykyisessä muodossaan se on tästä syystä ”ihanan ajaton” eli saisi säilyä editoimattomana vaikka lakia muutettaisiinkin joskus suvaitsevampaan muotoon, ikäänkuin muistutuksena mihin ei kannata palata. Kannanoton henki on kuitenkin mielestäni täysin yhteensopiva tuon adressin kanssa.

En sitten tiedä näkyykö tämmöinen yhdistyksen ääni yhtään ihmeemmin muista allekirjoituksista vai vastaako PP:n kannatus adressille yhden yksittäishenkilön ääntä, mutta ainakin se allekirjoittajalistassa antaa jotakin merkitystä. Luonnollisesti, jos tuo puolueen puolesta allekirjoitetaan, siitä kannattaa mainita blogissa, jotta tuo adressikin saa samalla vähän lisähuomiota.

Taitaisi myös olla paikallaan, että adressia kannattavat Piraattipuoluelaiset allekirjoittasivat adressin myös yksilöinä. Puolueen ääni ei kuitenkaan välttämättä näy ensisilmäyksellä yhtä suurelta kuin mikä sen merkitys todellisuudessa on (ottaen huomioon, että enemmistö yli 2000 henkilön yhdistyksestä on tuolla kannalla).

Adressin pitäjälle huomionarvoisena seikkana, että yhdistysallekirjoittajat kannattaisi ehkä listata sivustolla erikseen yksityishenkilöiden allekirjoituksista. Tällöin adressisivustoa vilkaiseva ihminen näkisi ensisilmäykseltä, että adressin takana on suurempi määrä ihmisiä kuin mitä pelkästä numerosta voisi päätellä.