Vs:Alkavan toiminnan

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 11.6.2009 at 18.14
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Kiitos hyvästä viestistä, jossa oli nostettu tärkeitä kohtia sekä ongelmakohtia esille. Osa näistä oli aiheita joita on jo ennestäänkin pohdittu ja alustavia suunnitelmia jo tehtykin, niistä lisää myöhemmin.

mabe kirjoitti:
Quote:
– sivut eivät ota huomioon jo iäkkäämpiä ihmisiä (heitäkin tiedän kiinnostuneissa olevan).
– sivuilla käytetään liikaa vierasperäisiä ilmauksia (ilman selvennystä).
– asiat eivät ole välttämättä helposti löydettävissä. (2)

Sivujen rakennetta on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi ja selkeäksi, joskin ainakin vasemman puolen valikon navigointia olisi todella aihetta vielä parantaa. Myös ehdotukset ovat hyvin tervetulleita. Ylävalikkohan sinällään onkin ainakin omasta mielestäni selkeä, se ei sisällä alavalikoita ja kaikki linkit johtavat vähintään jossain määrin kokonaan eri sisältökokonaisuuteen.

Vierasperäiset ilmaukset ovat asia joita itse pyrin aina mahdollisuuksien mukaan välttämään, kaikilta sitä ei kuitenkaan voi odottaa, vaan toisille niiden käyttö on vähintään yhtä arkipäiväistä kuin perinteisten suomalaisperäisten ilmaisumuotojen käyttö. Myös näiden osalta jäsenillä ja muilla kiinnostuneilla on sinällään tärkeä rooli, että he ovat loppupelissä se ratkaisevin oikolukuryhmä ja saavat aina ehdottaa muutoksia sekä kyseenalaistaa sisältöä. Mm. foorumi onkin näiden asioiden käymiseen oikein hyvä paikka.

mabe kirjoitti:
Quote:
Poikkesin aivan äskettäin tuolla IRC:ssä. Aivan kuten olin luullutkin olivat puurot ja vellit sekaisin…eipä juurikaan voinut keskustelusta puhua…jokainen heittää mitä sitten heittäneekin. (2) Erityisesti siellä alkoi tuntumaan että olisi hyvä jos esim. hallituksen jäsenet voisi niiden ”nicien” joukosta tunnistaa ilman suurempaa kaivelua.

Olet aivan oikeassa, IRC on aivan muutamien viimeisimpien viikkojen aikana aktivoitunut todella paljon, mm. PirateNetin puolella pääkanavan keskustelijoiden määrä on lähes tuplaantunut. Tämä aiheuttaa väkisinkin sen, että keskustelun muoto ja tavat ovat hieman hakusessa. Asiaan on tosin reagoitu myös sinällään, että tämän viikon lauantaina on tarkoitus vihdoin keskustella vakavammin paikallisyhdistysten perustamisesta, jonka jälkeen keskustelua tullaan suhteellisen varmasti keskittämään enemmän näiden paikallisyhdistysten omille kanavilleen, sekä sitten toimintasuunnittelut ym. omilleen. Pääkanava #piraattipuolue jääkin mitä todennäköisimmin keskusteluun ja keskustelijoihin tutustumista sekä enemmän ns. offtopic keskustelua varten.

Mitä niihin [PJ] ynnä muihin tageihin tulee, ne varmasti otetaan mielellään käyttöön, mikäli niille koetaan tarvetta. Toistaiseksi (erityisesti kun kanavilla oli vähemmän ihmisiä) kuitenkin massaan sekoittuminen oli sinällään tietoinen valinta, koska haluamme tuoda mahdollisimman monin eri tavoin esille sen, että puoluehallitus on enemmänkin byrokraattisen pakon, kuin kunnianhimon syystä olemassa. Käytännössähän mukana on aktiivisia tekijöitä, joiden ansiot eivät hallituksen jäsenten tekemisen rinnalla varmasti hävetä.

mabe kirjoitti:
Quote:
Ymmärrän kyllä sen että kaikissa kasvottomissa keskustelufoorumeissa on omat ongelmansa. Koskaan ei siis voi tietää kuka jonkun nimimerkin takana milloinkin piilottelee ja laukoo vaikka mitä. Siksi olisi jo puolueen avoimuus periaatteidenkin mukaista rehellisesti ja avoimesti antaa näkyä ainakin puolueen ”herrojen” foorumilla olo pysyvillä ja tunnistettavilla nimimerkeillä (tuntuisi suotavalle ainakin puheenjohtajasta, hallituksen jäsenistä, kaikista toimihenkilöistä sekä aluevastaavista ym. -toimijoista). Tietystihän tällaisessa ”näkyvyydessä” olisi se vaara että puheitaan ja sanomisiaan alkaisi miettimään ennen suunsa aukaisemista…no, ei kai välttämättä paha…

Missään tapauksessa ainakaan hallituksen ja aktiivien ajattelun lähtökohta keskustelufoorumilla ei tulisi olla tahallinen kasvottomuus. Useimmille paremminkin nimimerkki on kuin toinen etunimi, käyttäjätunnus jota on käytetty jo vuosikausia. Aivan saman periaatteen mukaisesti myös minut kuten suurimman osan hallituksesta löytää täältä, IRCistä, blogista ja muualtakin. Ongelma ehkä enemmän onkin ollut se, että tietääkseni kaikki meistä ovat erittäen mielellään esiintymässä myös omalla nimellään, mutta Nimimerkki + Oma nimi on huono yhdistelmä. Osa hallituksesta on täällä nimimerkillä (allekirjoituksessa lienee kaikilla oikea nimi), osa taas on halunnut tuoda myös sen osalta avoimuutta ja esiintyy omalla nimellään.

Sinällään olit erittäen oikealla asialla, että välittömästi minulla nousi ajatus josta on jo aiemmin keskusteltu: Kuulostaisiko hyödylliseltä jos olisi selkeä sivu, jossa on kerrottu kaikkien toimijoiden nimimerkki, nimi, mahdollisesti yhteystiedot, sekä toiminimike?

mabe kirjoitti:
Quote:
Kommentointia koetan harrastaa kykyni, vointini ja aikani salliessa. Oman aikansa voi viedä ennenkuin joku asia selviää tahi taustatyöni sitten antaa aihetta. Kovin vakavaa ”alas ampumista” ei ole vielä ollut…tai sitten en ole sitä ymmärtänyt. Siispä roikun oksalla vielä ainakin toistaiseksi.
:)
En panisi pahakseni jos vaikka PJ osallistuisi mielipiteellään!

Minähän osallistun äärimmäisen mielelläni! :)
Haluaisin mieluusti olla paljon enemmän keskustelussa mukana myös täällä keskustelufoorumin puolella, mutta valitettavasti haastattelut, kiinnostuneiden yhteydenotot sekä puolueen tilannekyselyt vievät aikaa todella kiitettävästi. Valitettavasti oli itse asiassa väärä sana, mielellänihän minä niitäkin teen. Voi kun päivässä olisi vähintään 36 tuntia. Jo nykyisellään olen puhelimessakin vähintään nelisen tuntia päivässä, tähän päälle sähköpostit, pientä toiminnansuunnittelua ja organisointia sekä ajankohtaisuuksien seuraaminen = harvoin ehdin perusteellisia vastauksia kirjoittaa, lyhyitä hutasten tehtyjä taas en edes halua kirjoittaa.