Vs:Alkavan toiminnan

Julkaisija Vastaukset
mabe # Posted on 12.6.2009 at 12.44
Profiilikuva käyttäjästä mabe

Scoffa kirjoitti:
Quote:Sivujen rakennetta on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi ja selkeäksi, joskin ainakin vasemman puolen valikon navigointia olisi todella aihetta vielä parantaa. Myös ehdotukset ovat hyvin tervetulleita. Ylävalikkohan sinällään onkin ainakin omasta mielestäni selkeä, se ei sisällä alavalikoita ja kaikki linkit johtavat vähintään jossain määrin kokonaan eri sisältökokonaisuuteen.

Vasemman puolen valikko se minunkin silmääni on erityisesti pistänyt. Ylävalikossa voisi olla vaikkapa ”Aktiivit ja toimijat”, tai mikä se nyt sitten ikinä nimeltään olisikaan… tarkoitan: ”Kuulostaisiko hyödylliseltä jos olisi selkeä sivu, jossa on kerrottu kaikkien toimijoiden nimimerkki, nimi, mahdollisesti yhteystiedot, sekä toiminimike?”.

Scoffa kirjoitti:
Quote:Vierasperäiset ilmaukset ovat asia joita itse pyrin aina mahdollisuuksien mukaan välttämään, kaikilta sitä ei kuitenkaan voi odottaa, vaan toisille niiden käyttö on vähintään yhtä arkipäiväistä kuin perinteisten suomalaisperäisten ilmaisumuotojen käyttö.

Yleensä julkisilla foorumeilla esiintyvät koettavat vierasperäisiä ilmauksia käyttää säästellen. Poikkeuksiakin on…jotkuthan haluavat niitten käytöllä pönkittää omaa erinomaisuuttaan ja jopa asiantuntemustaan. Jotkut niitä käyttävät taas hakevat syytä provosoitua…hakevat siis jonkinlaista ”oravan pyörää”, että kun joku asiaan tarttuu ja huomauttaa, silloin alkaa ”täydeltä laidalta ampuminen”…onhan aina hienoa saada toinen hiljaiseksi.

Huomioideni mukaan on aivan marginaalinen ryhmä ihmisiä joille vierasperäisten sanojen tai ilmaisujen käyttö olisi pakollista ja siten arkipäivää. Niitten käytöllä halutaan osoittaa omaa paremmuutta/oppineisuutta, halutaan saada vastapuoli esim. keskustelussa hiljaiseksi tai halutaan saada toinen tuntemaan itsensä tyhmäksi, alempiarvoiseksi ja ulkopuoliseksi.

Scoffa kirjoitti:
Quote:Asiaan on tosin reagoitu myös sinällään, että tämän viikon lauantaina on tarkoitus vihdoin keskustella vakavammin paikallisyhdistysten perustamisesta, jonka jälkeen keskustelua tullaan suhteellisen varmasti keskittämään enemmän näiden paikallisyhdistysten omille kanavilleen, sekä sitten toimintasuunnittelut ym. omilleen.

Varmaan kokeilemisen arvoista. Luulen vain että kokeilujen jälkeen tulee tarve palata asialliseen keskusteluun koko puolueen foorumeilla.

Scoffa kirjoitti:
Quote:Mitä niihin [PJ] ynnä muihin tageihin tulee, ne varmasti otetaan mielellään käyttöön, mikäli niille koetaan tarvetta.

Onhan tätä jo käsitelty ja kai aika tarpeelliseksi havaittu.

Scoffa kirjoitti:
Quote:Toistaiseksi (erityisesti kun kanavilla oli vähemmän ihmisiä) kuitenkin massaan sekoittuminen oli sinällään tietoinen valinta, koska haluamme tuoda mahdollisimman monin eri tavoin esille sen, että puoluehallitus on enemmänkin byrokraattisen pakon, kuin kunnianhimon syystä olemassa.

Tuohan sisältää kaksi vaihtoehtoa…puolueella on johto jonkun ulkopuolisen pakon vuoksi tai sitten puolue ilman johtoa. Minä taas ymmärtäisin asia siten että hyvällä ja toimivalla puolueella on jäsenistön arvostusta ja luottamusta nauttiva, avoimesti ja rehellisesti toimiva johto. Tällaisen johdon tulisi pystyä johtamaan myös paikallis- tai muita ryhmiä.

Scoffa kirjoitti:
Quote:Käytännössähän mukana on aktiivisia tekijöitä, joiden ansiot eivät hallituksen jäsenten tekemisen rinnalla varmasti hävetä.

Näin on kaikissa puolueissa ja yhdistyksissä, ne kuuluisat ”maan hiljaiset” puurtajat. Eivät yleensä pyydä kiitosta ja harvoin saavatkaan.

Scoffa kirjoitti:
Quote:Missään tapauksessa ainakaan hallituksen ja aktiivien ajattelun lähtökohta keskustelufoorumilla ei tulisi olla tahallinen kasvottomuus. Useimmille paremminkin nimimerkki on kuin toinen etunimi, käyttäjätunnus jota on käytetty jo vuosikausia. Aivan saman periaatteen mukaisesti myös minut kuten suurimman osan hallituksesta löytää täältä, IRCistä, blogista ja muualtakin. Ongelma ehkä enemmän onkin ollut se, että tietääkseni kaikki meistä ovat erittäen mielellään esiintymässä myös omalla nimellään, mutta Nimimerkki + Oma nimi on huono yhdistelmä. Osa hallituksesta on täällä nimimerkillä (allekirjoituksessa lienee kaikilla oikea nimi), osa taas on halunnut tuoda myös sen osalta avoimuutta ja esiintyy omalla nimellään.

Aivan, jos todella henkilön nimimerkki on vuosien saatossa muodostunut ”toiseksi (etu)nimeksi” joka laajalti tunnetaan…silloinhan ongelmaa ei ole. Mutta mutta…entäpä jos tuo nimi on ollut jonkun suppean piirin tiedossa, miten muissa piireissä se voisi tuttu olla? Eri asia on sitten ne tapaukset joissa henkilö syystä tahi toisesta haluaa vaihtaa nimimerkkiään säilyäkseen tuntemattomana.

Scoffa kirjoitti:
Quote:Sinällään olit erittäen oikealla asialla, että välittömästi minulla nousi ajatus josta on jo aiemmin keskusteltu: Kuulostaisiko hyödylliseltä jos olisi selkeä sivu, jossa on kerrottu kaikkien toimijoiden nimimerkki, nimi, mahdollisesti yhteystiedot, sekä toiminimike?

Asiaa on aiemmin jo sivuttu. Hyvä paikka kunnolliselle sivulle olisi esim. etusivun ylävalikko.

Scoffa kirjoitti:
Quote:Minähän osallistun äärimmäisen mielelläni! :)
Haluaisin mieluusti olla paljon enemmän keskustelussa mukana myös täällä keskustelufoorumin puolella, mutta valitettavasti haastattelut, kiinnostuneiden yhteydenotot sekä puolueen tilannekyselyt vievät aikaa todella kiitettävästi. Valitettavasti oli itse asiassa väärä sana, mielellänihän minä niitäkin teen. Voi kun päivässä olisi vähintään 36 tuntia. Jo nykyisellään olen puhelimessakin vähintään nelisen tuntia päivässä, tähän päälle sähköpostit, pientä toiminnansuunnittelua ja organisointia sekä ajankohtaisuuksien seuraaminen = harvoin ehdin perusteellisia vastauksia kirjoittaa, lyhyitä hutasten tehtyjä taas en edes halua kirjoittaa.

Joo…uskon puheenjohtajan työn olevan aikaa viepää ja siten ajan olevan kortilla. Uskoisin kuitenkin että olisi oman itsensä ja asiankin vuoksi hyvä ja antoisaa osallistua keskusteluun aivan tavallisten (tyhmienkin) tavisten kanssa…ainahan joku voi vaikka vahingossa sanoa jotain viisastakin. :whistle: