Vs:Alkavan toiminnan ”karikoita”

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Alkavan toiminnan ”karikoita” Vs:Alkavan toiminnan ”karikoita”

Julkaisija Vastaukset
mabe # Posted on 9.6.2009 at 8.23
Profiilikuva käyttäjästä mabe

Huomenta taas!

Koetan jatkaa asiaa. Kuulosteltuani joitakin ikäisiäni ja tuumailtuani asioista ilmeni mm. seuraavaa:

– IRC on liki kaikille vieras asia…kyllä oppimishalua olisi mutta mutta…
– IRCissä ei tiedä kuka vastailee/viestittelee (sama koskee myös chatteja)koska nimi voi muuttua jatkuvasti. Edellytys olisi että ainakin puolueen ”julkisuuteen” ruvenneet henkilöt (mm. hallituksen jäsenet) pitäisivät aina oman ja tunnistettavan nimensä/nimimerkkinsä/lempinimensä.
– Ehdottoman (jos mahdollista) selkeät valikot…etenkin etusivulle. Helpottaisi huomattavasti oikean asian löytymistä ilman satunnais seikkailuja.
– Helposti löytyvä ja kunnollinen sivuston oma hakukone.
– Vieraskieliset ja sivistyssanat. Toki tavallisimmat menevät mutta joillakin ihmisillä on ehtymätön tarve käyttää ilmaisuja jotka ovat monelle tuntemattomia ja joita ilmankin asia tulisi selväksi. Ei kaikille googlaus ole selvä ja käytettävissä oleva keino. (En malta olla laittamatta erään henkilön listaa sivuilla esiintyvistä ”sanahirviöistä”…face2face, kickstartti, right about, wiki, blogi ja irc, fontti, syötteitä, speksaus, foorumi, streamaus, thread, riffi, feedi, splitit, free software, one-to-many, avatar, screenshot, special entiteetti, &shy, IE6, replikoida, ei spammia, ei net splittejä, ei ylimääräisiä peeloilemassa………. Etenkin keskustelupalstan (=foorumi) kirjoittajien olisi oltava valppaana ymmärrättevyyden suhteen.
– Iäkkäämpien ihmisten huomioiminen. Useimmat heistä ovat kiinnostuneita ja etsivät sitä oikeata asiaa/sanomaa ”sanahelinän” takaa/seasta. Suurin osa heistä ei ole kovinkaan kiinnostunut mistään ”yhden asian” liikkeestä vaikka asia olisi kuinkakin hyvä. Hehän ovat jo ennättäneet nähdä erilaisten puolueiden ja liikkeiden ”tähdenlennot” ja loppumisen. Vakavasti otettavan puolueen on otettava kantaa ja ajettava myös niitä asioita jotka eivät ehkä ole alussa olleet tapetilla…

Pitäisi muistaa että vanhemmassa ikäpolvessa on paljon ihmisiä jotka eivät voineet/saaneet nuoruudessaan opiskella. Näin heillä on vaikeus pysyä nykyisen kiireisen ajan mukana kielitaidon ja monen muunkin asian puuttumisen vuoksi.

Lienee viisainta välillä lopettaa ja antaa vuoro kommenteillekkin. Tai olisikohan parempi ruveta kirjoittamaan johonkin blogiin…tahi pöytälaatikkoon jälkipolville. No…katotaan…