Vs:Aloite – Kansalaispalkka

Etusivu Foorumit Arkisto Ylimääräinen puoluekokous Aloite – Kansalaispalkka Vs:Aloite – Kansalaispalkka

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 9.11.2009 at 2.17
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

Kannatan ehdotusta ja siitä keskustelua. Mun mielestä on ihan typerää torpata julkinen kriittinen keskustelu puolueessa käyttäen argumenttina yhden asian puoluetta, jolla voidaan sitten jättää noin 98% yhteiskunnallisista asioista käsittelemättä. Keskustelu ei vielä tarkoita sitä että näitä teesejä pitää hakata puolueohjelmaan. Ja lisäksi torppauspolitiikka kalahtaa jossain vaiheessa omaan nilkkaan, kun avoimuuttaa ja keskustelua painottavan puolueen tilaisuuksissa ei voida keskustella mistään muusta kuin ylimmän johdon määrittelemistä asioista (Neuvostoliitto..)

Esim. sosiaaliturvan uudistus ja suomalaisen yhteiskunnan kaivattu rakennemuutos ei tule onnistumaan ilman, että joku uskaltaa pistää politiikassa faktat pöytään ilman pelkoa leimautumisesta oikeistofasistiksi tai hyvinvointivaltion vihaajaksi. Tämä kuulostaa ihan duunilta puolueelle joka kannattaa sananvapautta ja demokratiaa ja avointa keskustelua.

Ja minun itseni mielestä kansalaispalkan pitäisi olla max. 500€/kk työttömille ja pummeille (ei sisällä äitejä, lapsia, vanhuksia, opiskelijoita, sairaita, omaishoitajia, eläkeläisiä). Pienein käteenjäävä tulo kaikille muille on 1000€/kk, joka hoidetaan tulonsiirroilla ja nollaverolla minimipalkkaluokkaan.

Eli toisin sanoen kyseessä on modattu versio vihreiden mallista, missä tarpeeksi tienaavat eivät saa tukirahaa ja pummeja ei tueta antamalla ilmaista kaljarahaa tai tukea Kalliossa asumiseen.

Edit: Antti Nikkanen ja puoluekirja löytyy

Edit2: Ja koska ylläoleva posti on kohtuullisen sekava niin selvennän vielä pari kohtaa. Työtön saa sen 500€/kk, jos käy töissä niin saa 500€ + (palkka ilman veroja) 1000€ asti. Tästä eteenpäin aletaan veroja kantamaan niin, että työssäkäynti on aina fiksua eikä tuet vähene ennen kuin saavutetaan palkka, jolla tämä raja saavutetaan ilman tukia (esim. 1500€). Tuen raja voi olla myös esim. 800€ ja liukuma 1200€ asti tms.

Tarkoitus on tehdä pummeilusta ja työttömyydestä selkeästi vähemmän huokuttelevaa kuin työnteko (vaikka tekisi duunia vain päivän viikossa).

Edit3: Tämän lisäksi tarvitaan ”joustavammat” työsopimukset ja liikkuvampi työvoima. Siis Tanskan malliin, ei mitään oikeistolaista riistoa. Suurin este tässä lienee SDP-ammattiyhdistys mafia jotka elävät vielä esiglobaalia aikaa.