Vs:Aloite – Kansalaispalkka

Etusivu Foorumit Arkisto Ylimääräinen puoluekokous Aloite – Kansalaispalkka Vs:Aloite – Kansalaispalkka

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 9.11.2009 at 22.38
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

AnttiN kirjoitti:
Quote:Kannatan ehdotusta ja siitä keskustelua. Mun mielestä on ihan typerää torpata julkinen kriittinen keskustelu puolueessa käyttäen argumenttina yhden asian puoluetta, jolla voidaan sitten jättää noin 98% yhteiskunnallisista asioista käsittelemättä. Keskustelu ei vielä tarkoita sitä että näitä teesejä pitää hakata puolueohjelmaan. Ja lisäksi torppauspolitiikka kalahtaa jossain vaiheessa omaan nilkkaan, kun avoimuuttaa ja keskustelua painottavan puolueen tilaisuuksissa ei voida keskustella mistään muusta kuin ylimmän johdon määrittelemistä asioista (Neuvostoliitto..)
Ei keskustelua torpata sen takia, että haluttaisiin olla ikäviä tyyppejä. Tässä on kyseessä puhtaasti strateginen valinta. Pienellä puolueella ei yksinkertaisesti ole yhtään ylimääräisiä resursseja, joten ylimääräisiä asioita ei voida ottaa mukaan. Jos niitä otetaan, puolue kuihtuu pelkäksi keskustelukerhoksi, jossa muutama aktiivi maalailee ihanneyhteiskuntaansa, ja kukaan ei tee asioille yhtään mitään.

Sen lisäksi on huomattava, että sosiaaliturvajärjestelmään vaikuttaminen on äärimmäisen hankalaa. Sitä on yritetty useampaankin kertaan, esimerkiksi keskustan työreformi, vihreiden perustulomalli, ja nusutkin taisivat jotain kansalaispalkkaa aikoinaan ajaa. Liberaaleilla se tietenkin on ollut jo pitkään puolueohjelmassa. Mutta ovatko nämä yritykset olleet lähelläkään onnistumista? No eivät tosiaankaan. Sen takia pidän hyvin todennäköisenä sitä, että myöskin piraattipuolueen perustuloesitys lytättäisiin ihan samalla tavalla. Tällaisella pikkupuolueella ei yksinkertaisesti ole tippaakaan sananvaltaa sosiaaliturvajärjestelmään.

Sen sijaan immateriaalioikeusjärjestelmään, sähköisiin kansalaisoikeuksiin ja vastaavaan on pieni mahdollisuus pystyä vaikuttamaan. Suuret puolueet ovat ihan pihalla niistä, eivätkä käytännössä ole pohtineet mitään kunnollista kantaa niihin. Silloin ne on mahdollista yllättää housut kintuissa, kun ne eivät välttämättä saa mitään kunnon vastavoimaa aikaan piraateille. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että koko piraattiliikkeen resurssit keskitetään vain ja ainoastaan muutamaan asiaan. Se tarkoittaa siis toimintaa, eikä juttelua siitä, millainen yhteiskunta olisi kiva, jos puolue saisi enemmistön eduskunnassa (koska sellaista ei tule ikinä tapahtumaan).