Vs:Aloite – Kansalaispalkka

Etusivu Foorumit Arkisto Ylimääräinen puoluekokous Aloite – Kansalaispalkka Vs:Aloite – Kansalaispalkka

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 31.10.2009 at 18.49
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Kuten mrZombie sanoi, niin puolue ei välttämättä ole vielä valmis näin isoon uuteen asiaan. Idea on joka tapauksessa hyvä ja olen ollut kiinnostunut kansalaispalkasta jo pitempäänkin ja voin allekirjoittaa omalta osaltani mainitsemasi edut.

Yksi ongelma on se, että kansalaispalkka olisi tosiaan jokunen satanen kuussa. Jos kaikki saisivat samansuuruisen kansalaispalkan, niin esimerkiksi opiskelijoiden tulot itse asiassa pieninisivät ja vieläpä todella reilusti. Tällöin itse asiassa olisi aika mahdotonta keskittyä opiskeluun. Mikäli kansalaispalkka asettuisi jonnekin 500e paremmalle puolelle, niin mitään ongelmaa ei siltä osin ainakaan olisi.

En siis kannata ehdotuksen ottamista keskusteltavaksi jo muutenkin kiireiseen kokoukseen, koska asia vaatii vähintään puolen vuoden aktiivisen keskustelun pohjalle. Keskustelua käyn mielelläni. Muistutukseksi kuitenkin, että puolueen sisällä on mahdollista pönkittää mitä tahansa kantoja ja tästäkin asiasta saavat kaikki kansanedustajaehdokkaat olla haluamaansa mieltä.