Vs:Aloite – Kansalaispalkka

Etusivu Foorumit Arkisto Ylimääräinen puoluekokous Aloite – Kansalaispalkka Vs:Aloite – Kansalaispalkka

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 31.10.2009 at 23.30
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Piraattipuolue ei tunnusta perinteistä vasemmisto-oikeisto-ajattelua ja kansalaispalkka mielletään vasemmistolaiseksi ideaksi (vaikka saa kannatusta oikealtakin). Se on tulopoliittinen asia, joten jyrkintä mitä PP:n mielestäni kannattaisi asiasta todeta on, että PP kannustaa että asiasta käytäisiin kattavaa, ennakkoluulotonta kansalaiskeskustelua. Omaa kantaa ei tarvita, ainoastaan se, että asiasta tulisi keskutella, riippumatta mitä kantaa on.

Tosin ”kannattaa kansalaiskeskutelua kansalaispalkasta” tyyppistä kannanottoa tuskin kannattaisi aloitteena hyväksyttää puoluekokouksessa. Piraattipuolueella on jo nyt kantaa päätöksenteon läpinäkyvyyteen, demokratian edistämiseen, jne. joten PP voisi jo nyt antaa moisen rohkausun keskustelun aloittamiseen, jos tahtoisi (edellyttäen, että ei rivien välistä(kään) ilmoittaisi mitään kantaa kumpaan hyvänsä suuntaan).

Tämänhetkinen kantani aloitusviestin sisältämään aloitteeseen: en kannata aloitetta, vaikka kannatankin itse kansalaispalkkaa. Minulla on monia muitakin henkilökohtaisia mielipiteitä, mutta en haluaisi PP:tä valjastaa niidenkään eteenpäin ajamiseen elleivät ne liity tekijänoikeuksiin, sananvapauteen ja ihmisoikeuksiin tietoyhteiskunnassa.