Vs:Aloite – Kansalaispalkka

Etusivu Foorumit Arkisto Ylimääräinen puoluekokous Aloite – Kansalaispalkka Vs:Aloite – Kansalaispalkka

Julkaisija Vastaukset
Pietari Tuominen # Posted on 1.11.2009 at 9.05
Profiilikuva käyttäjästä Pietari Tuominen

Kiitokset kommenteista! Lähinnä kuitenkin jäi ihmetyttämään tuo, miksei PP voi ottaa kantaa muihin asioihin, kuin tekijänoikeuksiin, sananvapauteen ja ihmisoikeuksiin tietoyhteiskunnassa? Jos puolue tahtoo mukaan päätöksentekoon, käsittääkseni sillä pitäisi olla ainakin jonkunlainen kanta lähes kaikkiin yhteiskunnan päätöksentekoa vaativiin asioihin? Vai tarkoittaako tämä nyt, että kaikista muista asioista patsi tekijänoikeuksista, sananvapaudesta ja ihmisoikeuksista tietoyhteiskunnassa puolueen mahdollinen tuleva kansanedustaja saa avoimesti olla ihan mitä mieltä itse haluaa ja ajaa näitä asioita myös eduskunnassa täysin itse haluamaansa suuntaan sekä painaa myös nappia miten itse tahtoo?

Vai onko nyt niin, että PP aikoo eduskuntaan mahdollisesti päästessään toimia RKP:n tavoin ja sanoa hallitusneuvotteluissa: ”meille käy kaikki kunhan vain meidän linjaamme noudatetaan tässä yhdessä asiassa”? Tämän jälkeen puolue laittaisi edustajansa äänestämään aina hallituksen linjaa. Tehokas tapa päästä vallankahvaan kiinni ja saada yksi tai kaksi omaa asiaa läpi, mutta kaikissa muissa asioissa joudutaankin sitten tekemään mitä muut haluavat. Kaipaisin tähän asiaan selvennystä.

Kuitenkin palatakseni tuohon kansalaispalkkaan, laskeskelin sopivan kansalaispalkan olevan suurinpiirtein sama kuin nykyinen opintotuki, täysi asumislisä ja muutama kymppi päälle. Verotuksen muuttaisin 25-36% tasaveroksi, lähinnä riippuen siitä miten paljon valtion muita kuluja onnistuttaisiin poistamaan. Tasavero kannustaisi tehokkaasti erityisesti suurempituloisia ja suurempia yrityksiä pysymään maassa, mikä toisi lisää verotuloja.

Sitten viimeiseksi, hieman tosin aihetta sivuten, tiedustelisin minkälaisia ja mihin aiheisiin liittyviä aloitteita PP tässä vaiheessa kaipaa? Ja onko täysin turhaa tässä vaiheessa tehdä aloitteita mistään muusta kuin puolueohjelmassa mainituista asioista?