Vs:Aloite – Kansalaispalkka

Etusivu Foorumit Arkisto Ylimääräinen puoluekokous Aloite – Kansalaispalkka Vs:Aloite – Kansalaispalkka

Julkaisija Vastaukset
Adelnel # Posted on 3.11.2009 at 13.57
Profiilikuva käyttäjästä Adelnel

Toimisi, jos määrä olisi jotain 600-700 euroa, koska nykysuomessa vähempi raha ajaisi vaan taas jonnekin luukulle kerjäämään jos ei olekaan mitään millä saisi tehtyä itselleen lisää rahaa. Wikissä ei mainittukaan (enkä nyt jaksa niin totaalisesti käydä kaikkia liitteitä ja lähteitä läpi, että tietäisin) miten kansalaispalkka toimisi lisääntyneiden elinkustannusten kohdalla? Pikainen paste asiasta olisi miellyttävää :)

Lisääntyneillä elinkustannuksilla tarkoitan siis erisuuruisia vuokria (joissain paikoissa on törkeät 500 euron vuokrat yksiöistäkin), erityisruokavalioista koituvia lisämenoja ja tietenkin sairauksia ja muita rajoitteita joista koituu välttämättömiä lisämenoja joskus aika hurjastikin. Myös eroava pariskunta joka on ennen maksanut isommasta kämpästä yhdessä ja toinen, vaikka työtön osapuoli, joutuisikin yht’äkkiä maksamaan sitten nahoistaan sen kämpän ennen kuin olisi mahdollista muuttaa pienempään asuntoon. Tällainen murheellinen tilanne tuppaa aina pakottamaan jollekin erilliselle luukulle kuitenkin.

Itse ajattelin pikaisesti tähän sellaista ratkaisua, että tarpeet selvitetään kaikki kerralla ja sen mukaan saisi sitten tarvitsemansa lisän. Lisärahassa olisi toki muutoksien ilmoitusvelvollisuus ja joku vuositarkiste.