Vs:Aloite – Piraattipuolueen avoimuus ja …

Etusivu Foorumit Arkisto Vuosikokous 14.6.2009 Aloite – Piraattipuolueen avoimuus ja … Vs:Aloite – Piraattipuolueen avoimuus ja …

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 7.6.2009 at 11.29
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

Joo, tää menee tässä semisti offtopicciin joten yritän palauttaa hommaa takas raiteilleen.

Alkuperäinen ehdotus nyt sisälsi about nämä jutut:

Piraattipuolue kannattaa jo nyt vahvaa avoimuutta, mikä selkeästi näkyykin jo omassa toiminnassamme. Käytännössä puolue siis toimii jo tämän ehdotuksen pohjalta. Tarkoituksena on tuoda avoimuutta esiin ”mustaa valkoisella”

Piraattipuolueen hallitus vastaa siitä, että ainakin seuraavat asiat ovat lain ja puolueen sääntöjen puitteissa kaikkien jäsenten nähtävissä:
• talousarviot
• kirjanpidot
• lahjoitukset
• kokouspöytäkirjat

Toinen kohta vaatii hieman pohtimista

Lisäksi Piraattipuolue pyrkii siihen, että puolueen kannanotot muodostetaan ja päätöksenteko tapahtuu mahdollisimman avoimesti ja kieltäytyy toimimasta suljettujen ovien takana. Piraattipuolue tarjoaa tekniset edellytykset sensuroimattomaan keskusteluun ajankohtaisista asioista, eli välineen jäsenille ja muille äänestäjille tuoda mielipiteensä esiin.

Myös äänestäjien tahto on tultava selkeästi ja julkisesti esille päätöksenteossa. Tätä varten olisi tulisi turvata sensuroimaton ja vapaa keskustelualusta, johon on mahdollista koota mielipiteitä ja kannanottoja päätöksenteon tueksi ja avoimuuden lisäämiseksi.

Avoimuuden lisäksi tarvitaan joku kanava millä jäsenten mielipide saadaan selville. Siihen käy varmasti keskustelupalsta yhdistettynä netissä tehtäviin jäsenäänestyksiin. Tällästä päätöksentekojärjestelmää pitäisi alkaa kehittämään. Eli ei pidä haukata liian suurta palaa kerralla.

Unohdetaan siis tästä noi kansallisen tason äänestyksen tms. ja laitetaan vaan oma tontti kuntoon. Eli back to Mikko Kunnarin aloitteeseen.

Voidaan alkaa tota sähköistä äänestystä puimaan sitten myöhemmin kunhan tämä ehdotus ja puoluekokous saadaan käytyä eka läpi.

Sun pitäis whiic ehdottomasti liittyä joukkoon kehittämään sähköistä äänestämistä. Sä keksit varmaan kaikki mahdolliset ongelmat mitkä asiaan liittyy. Jos ne saa ratkaistua niin käsissä on sitten täydellinen järjestelmä :)

BTW, kansallisen äänestyksen voisi järjestää paperiäänestyksenä kuten sveitsissä tehdään. Metodilla ei ole niin väliä kunhan saadaan hyvä lopputulos.

Edit: Kyllähän toi maininta noista naisista juoruakkoina oli melkoisen seksistinen ja naisia vihaava, mutta varmaan myös jollain tavalla tosi (tosin itse kyllä väitän että tollanen käytös ei ole millään tasolla sukupuolisidonnaista). Sananvapaus pitää olla ja ilmaisun vapaus myös. Kyllä sitä tyhmyyksiä tulee ulos meidän kaikkien suusta. Pahinta mitä voi puolueelle taapahtua on se, että ihmiset alkaa leikkimään poliitikkoja. Mennään kaikki kokoomuksen puhekouluun ja aletaan kieroilemaan ja puhumaan niin, että siitä ei enää normaali ihminen mitään ymmärrä.