Vs:Aloite – Piraattipuolueen avoimuus ja …

Etusivu Foorumit Arkisto Vuosikokous 14.6.2009 Aloite – Piraattipuolueen avoimuus ja … Vs:Aloite – Piraattipuolueen avoimuus ja …

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 7.6.2009 at 15.05
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

Halla-Aho on oikeasti fiksu tyyppi ja sillä on hyviä mielipiteitä asioista, joista suomalainen poliittinen konsensus vaikenee. Toisaalta tasa-arvokeskustelu on äärimmäisen vaikeaa, koska siinä helposti loukkaa toista osapuolta niin, että keskustelu kääntyy väärille raiteille. Sehän itseasiassa kävi jo tässä meidänkin keskustelussa. Siirryttiin nettiäänestyksen turvallisuudesta Halla-Ahoon..

Mutta joo, anteeksi vaan jos loukkasin.

Tilastodatasta täytyy tehdä aina syvällisempi analyysi ennen kuin alkaa tekemään johtopäätöksiä. Mamut tekee suhteessa enempi rikoksia kuin syntyperäiset suomalaiset, mutta mitä se sitten oikeasti tarkoittaa? Pitää varmaan pohtia taustoja ja yksilän kokemuksia ennen tuomiota. Varmasti myös suomalaisista havaitaan että köyhien lapset tekevät enemmän rikoksia kuin rikkaiden ja että yksinhuoltajien lapset on ehkä huonommassa asemassa kuin kahden vanhemman lapset. Mitäs se sitten kertoo?

Faktat pitää tuoda esiin (esim. se että Somalit tehtailee rikoksia urakalla), mutta kun aletaan jakamaan tuomiota olisi hyvä tietää hieman enemmän kuin pelkästään se numero sieltä tilastosta.