Vs:Aloite – Piraattipuolueen avoimuus ja …

Etusivu Foorumit Arkisto Vuosikokous 14.6.2009 Aloite – Piraattipuolueen avoimuus ja … Vs:Aloite – Piraattipuolueen avoimuus ja …

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 1.6.2009 at 17.11
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

Mikko Kunnari kirjoitti:
Quote:
Äänestysten toteuttaminen saattaisi saada edustajan ja puolueen huonoon valoon, mikäli ääni poikkeaisi oleellisesti suuntaa-antavan äänestyksen tuloksesta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että hirveän usein näin ei kävisi. Puolueen omaan agendaan liittyvissä asioissa jäsenet ovat varmasti aika lailla samaa mieltä ja muissa asioissa edustaja on todennäköisemmin samaa mieltä selvän enemmistön kanssa, kuin päin vastoin. Selkeä ja avoin perustelu myös auttaa asiaa.

Tän vois ratkaista sillä että edustajalla on oikeus toimia miten tykkää (kuten laissakin sanotaan), mutta edustaja olisi ”tilivelvollinen” toimistaan jäsenistölle. Esim. kaikki puolueen edustajan äänestykset + päätöksentekoketju eduskunnassa arkistoidaan jonnekin keskustelupalstan syövereihin. Näin jäsenillä on mahdollisuus seurata toimintaa, ja jos tulee jotain konfliktia päätöksenteossa voidaan asia puida täysin avoimesti läpi ja samalla edustajalla on mahdollisuus selittää mitä on tehty ja miksi.