Vs:Aloite – Piraattipuolueen avoimuus ja …

Etusivu Foorumit Arkisto Vuosikokous 14.6.2009 Aloite – Piraattipuolueen avoimuus ja … Vs:Aloite – Piraattipuolueen avoimuus ja …

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 31.5.2009 at 21.37
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Viimeinen osa, eli nettiäänestykset, sisältävät muutamia ongelmia. Ne eivät kuitenkaan sisälly itse ehdotukseen, vaan kyseessä on lisämaininta niiden käyttöönoton mahdollisuudesta joissakin tilanteissa keskustelualuetta kehittämällä. Niitä ei siis ole pakko käyttää vaikka ehdotus hyväksyttäisiin. Ongelmat ovat:

Muiden äänestäjien, kuin puolueen jäsenten, kantaa on hankala ottaa huomioon äänestyksissä. Myös muita puolueita äänestävät voisivat tällöin äänestää. Tämä mahdollisesti vääristäisi jäsentemme ja äänestäjiemme tahtoa. Äänestys jouduttaisiinkin käytännössä rajoittamaan vain jäseniin esimerkiksi heille jaettavin tunnuksin. Tai ehkäpä erillinen äänestys jäsenille ja muille?

Äänestysten toteuttaminen saattaisi saada edustajan ja puolueen huonoon valoon, mikäli ääni poikkeaisi oleellisesti suuntaa-antavan äänestyksen tuloksesta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että hirveän usein näin ei kävisi. Puolueen omaan agendaan liittyvissä asioissa jäsenet ovat varmasti aika lailla samaa mieltä ja muissa asioissa edustaja on todennäköisemmin samaa mieltä selvän enemmistön kanssa, kuin päin vastoin. Selkeä ja avoin perustelu myös auttaa asiaa.