Vs:Aloite – Suora demokratia

Etusivu Foorumit Arkisto Vuosikokous 14.6.2009 Aloite – Suora demokratia Vs:Aloite – Suora demokratia

Julkaisija Vastaukset
P.A. # Posted on 21.9.2009 at 9.08
Profiilikuva käyttäjästä P.A.

Piraattit ovat piraatteja puolueen ohjelman ja agendan mukaisissa asioissa. Näinhän siellä Antin esityksessäkin lukee. Tuskin siihen PP:tä äänestävä edes muutosta haluaa, vai haluaako?
Mistä muusta puolueohjelman ja agendan turvaamisessa on kyse kuin idealismin suojelusta?

Äänestäjälle kyse onkin kaikesta muusta mikä jää puolueohjelman ulkopuolelle, maataloustuista kannabiksen kasvatuksen laillistamiseen. Kyse on ennen kaikkea PP:n äänestämisen esteiden poistamisesta.
Suorandemokratian valinnassa näiden asioiden päättämiseen ei todellakaan ole kyse massojen huutoäänestyksestä, jossa kovimpaa huutaja saa puolueen tuen, vaikka nyt siihen kannabiksen kasvatukseen.

On äänestäjien ja heidän tietämyksensä aliarvioimista väittää niin. Haluaako PP todella tehdä saman virheen minkä muut puolueet ovat jo tehneet? Onko PP:llä varaa PS:lläisiin sooloilijoihin jotka sanovat mitä sylkisuuhun tuo? Onko meillä jossain Soinin kaltainnen verbaalivirtuooni selittämässä asioita oikeinpäin?

Epäilen!

Mitä tulee strategiaan vaaleissa. Luuletteko todella että koko potin voi räjäyttää pelkillä tekijänoikeus- ja kuluttajakysyksillä? Niitä toki tulee korostaa ja painottaa, mutta kyllä ilmaston muutos ja jopa maatalous tuet voivat olla tärkeitä potentiaaliselle PP:n äänestäjälle. Jos hän kokee tulevansa kuuluksi PP:ssä myös näissä asioissa yksimerkittävä äänestämisen este on poistettu.

Strategiana suorademokratian tarjominen PP:n aatteen lisänä on nähdäkseni voittamaton yhdistelmä. Millä muulla tavalla ihmiset voisi saada äänestmään lähes tuntemattomia ehdokkaita tuntemattomassa puolueessa pienin kuluin?

Toki ehdokkaat itse lopulta päättävät suostuvatko suorandemokratian välikäsiksi. Luulen kuitenkin että lähes nimetön ja kasvoton idealistinen PP:n ehdokas oivaltaa heti miten oivan keinon välttää poliittista ryvettymistä välikädeksi ryhtyminen antaa. Puhumattakaan siitä että voi keskittyä rauhassa omaan ideologiseen missioonsa tarvitsematta juurikaan paneutua muihin aiheisiin.