Vs:Aloite – Suora demokratia

Etusivu Foorumit Arkisto Vuosikokous 14.6.2009 Aloite – Suora demokratia Vs:Aloite – Suora demokratia

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 11.6.2009 at 19.53
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

1) Sähköisen äänestyksen toteutuksessa on useita ongelmia joista olen keskustellut enemmän ainakin tossa toisessa puoluekokous threadissä. Tiivistetysti minun mielestä sähköisellä äänestämisellä saavutettavat hyödyt ovat suuremmat kuin riskit, joten järjestelmää kannattaa alkaa kehittämään. Perustelu on täysin tunnepohjainen/ideologinen, minä en ainakaan pysty osoittamaan sähköisen äänestyksen turvallisuutta tai toimivuutta ennen kuin sitä testataan.

2) Siinä vaiheessa kun koko suomi saa suoraan äänestää eduskunnan päätöksistä, on puoluejärjestelmä ja eduskuntalaitos nykyisessä muodossaan tarpeeton. Joten kyseinen järjestelmä ei tee järjettömäksi/tarpeettomaksi pelkästään piraattipuolueen äänestämistä, vaan myös koko nykyisen poliittisen järjestelmän.

Tähän kuluu kuitenkin oletettavasti aikaa x-sataa vuotta, joten sitä odotellessa meidän täytyy vain tehdä piraattipuolueesta suomen suurin puolue :blush:

3) Suurin ongelma vapaassa keskustelussa ja omantunnon mukaan toimisessa on se, että se ei velvoita mihinkään. Nykyinen järjestelmä perustuu vapaaseen keskusteluun ja osaltaan jopa omantunnon mukaan äänestämiseen, ja sen näkee tuloksista: Nykyisessä päätöksenteossa raha ratkaisee ja kansaa käytetään kumileimasimena.

Jos puolueella tai sen jäsenillä ei ole mitään metodia vakuuttaa ihmisiä (äänestäjiä) siitä, että tilanne muuttuu ja piraattipuolue on oikeasti erilainen, ei vaan retorisesti, on toiminta ainakin mun mielestä vähintään epäilyttävää.

Mutta metodi voisi olla i) ehdokaskohtainen (joku siis lähtee vaaleihin kampanjoimaan systeemiä) ii)löyhä puoluekohtainen (järjestetään äänestyksiä puolueen sisällä tms.)iii) Kansallinen missä koko suomi voi äänestää piraattipuolueen ehdotuksista / luoda puolueen linjauksia

Tähän vaan tarvitaan ihmisten mielipiteitä!