Vs:Analyysi 2011 Eduskuntavaaleista

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Analyysi 2011 Eduskuntavaaleista Vs:Analyysi 2011 Eduskuntavaaleista

Julkaisija Vastaukset
misc # Posted on 25.5.2011 at 19.00
Profiilikuva käyttäjästä misc

Piraattipuolue.fi-etusivun tehtävä on nähdäkseni myös viestittää, että something is happening. Nykyisin etusivua päivitetään niin harvoin, että se antaa melko pysähtyneen vaikutelman koko puolueen toiminnasta. Sitä ajatustenvaihtoa mitä nyt tapahtuu eri blogeissa, kirjoitusalustoilla, ircissä ja ties missä muualla pitäisi tuoda näkyvämmin esille etusivun kautta. Tämä antaisi kuvan dynaamisesta ja eteenpäin menevästä puolueesta ja saattaisi ärsyttää satunnaisempiakin kävijöitä kommentoimaan ja osallistumaan. Aktiivisuus ruokkii aktiivisuutta.

Puolue voisi myös nykyistä aktiivisemmin tökkiä jäsenistöään hereille eikä laskea kaikkea yksittäisten jäsenten aloitteellisuuden varaan. Esimerkiksi Vihreät toteutti äskettäin hyvin lyhyellä varoitusajalla jäsenkyselyn (web-lomakkeella), jossa se kysyi mitä asioita puolueen tulisi ajaa hallitusneuvotteluissa. Piraattipuoluekin voisi säännöllisesti kysyä jäsenistön mielipiteitä ajankohtaisista asioista. Tämä viestittäisi jäsenille, että heidän mielipiteitään arvostetaan ja että heillä on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa puolueen linjaan ja toimintaan – ilman että tarvitsee pyrkiä puolueen sisäpiiriin. Ylipäänsä jäsenistön suuntaan voisi hyvin spämmätä nykyistä useammin, tuskin kukaan sen takia puoleesta eroaa.

Ostapiraatti.fi-sivusto oli hyvä idea, mutta sitä päivitettiin niin harvoin, että sen mahdollisuudet menetettiin käytännössä täysin. Sivustoa ei kuitenkaan kannata kuopata, vaan kehittää siitä puolueen tuloja ja menoja (lähes) reaaliaikaisesti seuraava väline. Kampanjoita voitaisiin toteuttaa hyvinkin lyhyellä varoitusajalla ja hyvinkin pieniin rahantarpeisiin. Potentiaalisia lahjoittajia varmaankin motivoisi se, että heillä olisi mahdollisuus nähdä mihin heidän rahansa konkreettisesti käytetään.