Vs:Digita myytiin 300 miljoonalla eurolla Texasiin.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Digita myytiin 300 miljoonalla eurolla Texasiin. Vs:Digita myytiin 300 miljoonalla eurolla Texasiin.

Julkaisija Vastaukset
sarjuva # Posted on 13.12.2009 at 12.06
Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

pirattimies kirjoitti:
Quote:Liikevaihto 120 miljoonaa. Liikevoitto 60 miljoonaa. Matematiikka on ilmiömäistä. Sijoitusyhtiöhän tuo, onhan tuo kieltämättä poikkeuksellista tuo 50%, mutta sijoitusyhtiöllä nyt ei varmaan tule isoa liikevaihtoa koska liiketoiminta on yhtiöiden ostamista ja myymistä. (käsitin tämän asian väärin, olisi pitänyt tajuta kokoluokastakin. Seuraavissa viesteissä korjausta)

Quote:Omistaja: http://en.wikipedia.org/wiki/Texas_Pacific_Group

Tutkikaa jos jaksatte. Minusta tämä haisee korruptiolle ja pahasti. http://fi.wikipedia.org/wiki/TPG_Capital löytyy asiaa suomeksikin. Tästä näkee tarkemmat omistajaosuudet, TPG ei ole ainut omistaja, ei edes ainut sijoitusyhtiö (ainakaan kirjoitushetkellä).

Se on kyllä mielenkiintoista miten perusinfrastruktuuria on alettu myymään keinottelijoille myös rikkaissa ’länsimaissa’, tällainen broadcast-tyyppinen lähetystoiminta kun on kaikille radion ja tv:n kuuntelijoille välttämätön (itelle riittää että netti ja kännykät toimii, mutta olen auttamattomasti vähemmistössä asiassa). Vesilaitosten ja sensellaisten perusinfrojen myynti aiheutti suuria hinnannousuja ja sen seurauksena massaprotesteja kehittyvissä maissa tällä vuosikymmenellä. Suomessa on odotettanevissa vuodelle 2020 mediamaksuksi vähintään 300 euroa tai enemmän jos ei mediamaksua saada lakkautettua, varsinkin kun ylen oma toimintakin paisuu koko ajan.