Vs:DRM-kielto vs. DRM-haittavero

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka DRM-kielto vs. DRM-haittavero Vs:DRM-kielto vs. DRM-haittavero

Julkaisija Vastaukset
slux # Posted on 4.3.2010 at 15.39
Profiilikuva käyttäjästä slux

jarkkoph kirjoitti:
Quote:
Et ilmeisesti seuraa pelialaa kauhean aktiivisesti? Kyllä se suuntaus tulevaisuuden peleissä on, että osa pelin toimintalogiikasta siirtyy toimimaan ainoastaan julkaisijan omille servereille, jolloin pelin pelaaminen edellyttää jatkuvaa yhteyttä julkaisijan servereihin.

Pelin murtaminen ei niin vain onnistu jos osia pelin ohjelmakoodista puuttuu murretusta versiosta kokonaan, koska ne sijaitsevat ainoastaan pelin julkaisijan palvelimilla. Pelkällä peliclientilla yksinään ei tee välttämättä mitään tai se toimii sen verran, että sitä voi käyttää demona pelille.

http://www.tilt.tv/?cm=news&aid=18013

En usko, että yksinpelien siirtäminen osittain servereille saavuttaisi juuri mitään sillä aito pelikopio pääsee kuitenkin tuohon sisältöön käsiksi -> crackin tekijä pääsee siihen käsiksi ja voi hakea sen osaksi wareversiota. Se on vain yksi kiemura lisää pitkässä linjassa PC-pelien kopioinnin vaikeutusyrityksiä eikä varmaan millään periaatteellisella tavalla sen mahdottomampi kierrettävä kuin aiemmatkaan.

Tuon Ubisoftin suojaukseen liittyvien tämänpäiväisten epämääräisten lausuntojen lisäksi en ole myöskään tämmöistä kehityistä mitenkään laajemmin tähän asti edes todennut vaikka mielestäni kyllä seuraan pelialaa kohtalaisen hyvin.