Vs:DRM-kielto vs. DRM-haittavero

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka DRM-kielto vs. DRM-haittavero Vs:DRM-kielto vs. DRM-haittavero

Julkaisija Vastaukset
slux # Posted on 2.3.2010 at 7.36
Profiilikuva käyttäjästä slux

Ruuhijärvi:

Haittavero kuulostaa ideana ihan harkitsemisen arvoiselta. Ainoa kysymys joka jää on, että voisiko teknisin keinoin saavutettu monopoli olla edelleen kannattavampi vaikka siihen haittavero päälle lätkäistäisiinkin.

Tosin en täysin voi olla samaa mieltä siitä, että olisi noin varmaa ettei Suomessa julkaistaisi ulkomaista tuotantoa jos DRM olisi kielletty. Kyllähän tänne julkaistuun sisältöä mukautetaan paikallisiin oloihin jo nyt esimerkiksi tekstitysten muodossa. Sen lisäksi Suomalainen kuluttajansuoja on nytkin jo varsin vahva eikä se ole aiheuttanut mitään havaittavissa olevaa tuotteiden vähyyttä.

Argumenttisi kieltoa vastaan kalskahtaa toisaalta täysin verrannolliselta sille, että jos epäkaupallinen kopiointi vapautettaisiin suomessa niin se tarkoittaisi kaikkien tuotteiden julkaisematta jäämistä Suomessa.

Jarkkoph:

Itse en ole tuollaista suuntausta vielä havainnut muualla kuin nettipeleissä. Niin kauan kuin ihan kaikkialla ei voida olla jatkuvasti online, niin offline-toiminnallisuutta varmasti vielä joudutaan tarjoamaan. Toki sekin päivä voi vielä koittaa, että kaikki kaikkialla ovat jatkuvasti netissä.

Uskon kyllä, että tällaiset ”pilviratkaisut” on aika helppoa sisällyttää DRM:n määritelmän piiriin jos halutaan. Toisaalta tämäntyyppinen DRM ei ole edes mitenkään erityisen ongelmallista.

DRM-suojauksista asia erikseen on sitten nettipelien palvelinohjelmistojen pysyminen vain pelinkehittäjän hallussa ja se onko epäkaupallisen kopionnin vapauttamisen ja DRM-kiellon seurauksena yhä useampien pelien siirtyminen siihen malliin.