Vs:Eduskunnan hajottaminen

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 19.7.2009 at 14.44
Profiilikuva käyttäjästä whiic

”Suurin ero SDP ja kokoomuksen välissä on se, että kaikki tietävät mistä ja keneltä SDP rahansa saa.

Itse haluaisin selvyyden siihen miksi kokoomus edelleen salaa tilinpäätöstietojaan…”

Käsittääkseni SDP:kään ei ole kovin avoimesti ollut paljastamassa omia lähteitänsä. Ammattiyhdistyksien tukikin taisi olla jonakin ”koulutusrahana”, tms. kanavoitu.

Juu, kyllä kaikki tietää mistä SDP ja Vasurit saa rahansa. Ei se silti tarkoita, että SDP ja Vasurit sitä tunnustaisi. Yrittävät salata vaikka kaikki tietävät jo. Kyseessä on se ns. plausible deniability, eli niin kauan kuin ei ole kiistatonta todistetta, sen voi kiistää.

Merkittävä ero on myös siinä kenen rahoja pelataan. Kun yritys lobbaa, he pelaavat osakkeenomistajien rahoilla… ja lobbaus on osakkeenomistajan oma intressi useimmiten.

Kun SAK lobbaa, se on SDP:n ja Vasureiden intressi, ei SAK:n. Miksi ei SAK:n? Koska SAK ei lobbaa SAK:n asiaa vaan SDP:n ja Vasureiden. Tämä intressiristiriita johtuu siitä, että monella SAK:n pampulla on kaksoisrooli ammattiyhdistyksessä ja poliittisessa toiminnassa (ja he tietävät, että poliittinen toiminta vaatii rahaa, kun taas ammattiyhdistystoiminta tuottaa sitä).

SAK:n jäsenet, duunarit, eivät kuitenkaan ole samassa määrin ”vasemmistolaisia” kuin heidän ammattiyhdistyspamppunsa. Tähän tietenkin sopii käyttää vahvaa ironiaa, koska vaikka duunarilla tuskin on kummankaan vasemmistopuolueen jäsenkirjaa, eikä hän ole poliittisesti sitoutunut, hän on kuitenkin paljon köyhempi kuin se ylipainoinen miljonääri, joka on ajavinaan heidän etujaan (vaikka ajaa todellisuudessä lähinnä Mersuansa), mutta periaatteessa haluaa vain sulan hattuunsa jokaisesta neuvottelusta.

SAK:n äänestysaktiivisuuspropaganda oli kyllä hieno. Se toi Kokoomukselle enemmän äänestäjiä kuin vasemmistolle, vaikka sen tarkoitus olikin levittää pahan porvarin kuvaa. Ehkä ihmiset huomasivat näyttelijän ulkomuodollisen yhtenevyyden Paperiliiton Jouko Ahoseen.

Ostaisitko hänenlaiselta ihmiseltä käytetyn Mersun? Näyttääkö hän tehneen koko elämänsä aikana päivääkään oikeaa työtä? Mikä hänet erottaa äänestysaktiivisuuskampanjan hirviöporvarista, joka sanooo ”eivät ne köyhät ymmärrä kuitenkaan äänestää”?