Vs:Eduskunnan hajottaminen

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 28.6.2009 at 21.10
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Itselläni ei ole kyllä mitään kantaa siihen pitäisikö eduskunta hajoittaa vai ei, mutta jos nyt näitä juttuja tässä pohdiskelen itsekin ääneen.

Quote:On tietenkin ikävä, että moni edustaja ja puolue on salannut asioita, mutta jos ei laki määrää kertoa, ja kansalaiset ovat olleet liian tyhmiä vaatiakseen poliitikoilta tietoja, se on kansalaisten päätös, ja eduskunta on koostuu siitä saasta jonka kansa on valinnut.

Karu fakta on kuitenkin myös se, että juuri tällä vaalirahalla niitä ääniä saa hankittua. Ja lupaukset voi myös pettää, ja niihin houkutuksiin riittävän moni kerta toisensa jälkeen lankeaa. Äänestäjä kun ei muista edes eduskunnasta pois potkittuja tai rikoksista tuomittuja kansanedustajia. Eduskunta voi olla jotain muuta, kuin mitä kansa on luullut valinneensa. Tosin kyllä pitäisi kansalaisen tajuta ottaa opikseen.

Quote:Ja paljonko se oikeastaan pelaisi meidän taskuun?

Tässä oli mielestäni kyse siitä, että olisiko oikein hajottaa eduskunta mainittujen asioiden takia, eikä olisiko se PP:n etu. PP kärsisi aikaistetuista vaaleista, mutta itse pysyisin kaukana tällaisesta taktikoinnista ja yrittäisin nyt kerrankin reilusti ja puhtain paperein tehdä politiikkaa.

Quote:Tai jos olisi mahdollista järjestää jonkinlainen kansanäänestys eduskunnan nauttimasta kansan luottamuksesta aina, kun jokin tietty määrä kansalaisia tai kansanedustajia sitä vaatii…

Tämä voisi olla mielenkiintoinen lisuke. Sen lisäksi, että kansalla olisi oikeus valita kansanedustajat, niin olisi myös oikeus äänestää ne pihalle :)