Vs:Eduskunnan hajottaminen

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 28.6.2009 at 15.52
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Korruptiovastaista väkeä kyllä, mutta kansan valitsema eduskunta on kuitenkin kansan valitsema. On tietenkin ikävä, että moni edustaja ja puolue on salannut asioita, mutta jos ei laki määrää kertoa, ja kansalaiset ovat olleet liian tyhmiä vaatiakseen poliitikoilta tietoja, se on kansalaisten päätös, ja eduskunta on koostuu siitä saasta jonka kansa on valinnut. Useimmat kansalaiset olivat täysin tietoisia siitä, että kolme suurinta puoluetta saa mittavia lahjoituksia yrityksiltä, ja että SDP vielä käyttää verovapaata ammattiyhdistysrahaa. Se on Wanha uutinen. Eduskunnan hajottaminen olisi mielestäni melko radikaali, ja moista ehdottavatkin lähinnä radikaalin puolen ihmiset, sekä puolueet jotka eivät ole vaalirahakriisissä (ainakaan merkittävissä määrin) osallisena.

Eikö se olisi melko läpinäkyvää omaan taskuun pelaamista, jos Piraattipuolue vaatisi eduskuntavaalien aikaistamista? Ja paljonko se oikeastaan pelaisi meidän taskuun? Meidän täytyy ennen vaaleja saada pystyy toimivat paikallisyhdistykset ja jokaiseen vaalipiiriin ehdokkaat, jne. Uutena puolueena me ei voida suurten puolueiden tapaan repästä näyttävää vaalityötä vain viimeisillä viikoilla ennen vaaleja ja ostaa ilmoitukset joka ikiseen Suomessa painettavaan lehteen. Meillä on nyt kaksi vuotta aikaa valmistautua vaaleihin. Luulen, että alle vuoden valmistautumisaika saisi homman leviämään käsiin. Jos eduskunnan hajottaminen päätettäisiin tapahtuvan yli vuoden päästä, voi kysyä, mitä hyötyä vaalien muutaman kuukauden aikaistamiselle olisi?

Eli oma kantani eduskunnan hajottamiseen: ei.

Miksi ei? Eikö äänestäjiä suoranaisesti petetty? No, luulen, että jokainen äänestäjä kyllä jollakin tasolla tiesi, että jostakin ne rahat on tultava ja että ne rahat ei suinkaan ole Keijo Keskiverron lahjoittamia, sillä summat ovat A) todella suuria ja B) saatu kasaan ilman näyttävää keräyskampanjaa. Tee matematiikka, ja tyhmempikin tajuaa, että rahaa tulee yrittäjiltä ja ammattiyhdistyksiltä. Näistä on purnattu jo ennen viime vaaleja.

Jos siellä on rikoksia tapahtunut, rikokset puitakoon yksilökohtaisesti ja kavaltajat saatettakoon käräjäoikeuteen ja erotettakoon hallituksesta ja työryhmistä. Kansanedustajastatus on kuitenkin kansan ääni, joten siihen ei kovin helposti pitäisi pelkän epäilyn perusteella ryhtyä eikä silloinkaan kyseenalaistaa koko eduskuntaa. Eduskunnan hajottaminen tulisi kysymykseen mielestäni lähinnä epäiltäessä vaalivilppiä… (ei vaaliRAHAvilppiä)

Paheksua toki moista salailua ja valehtelua ja paheksuntamme asiaa kohtaan saa olla julkistakin.