Vs:Edustajien ja ehdokkaiden äänestyskäyttäytyminen

Etusivu Foorumit Arkisto Ylimääräinen puoluekokous Edustajien ja ehdokkaiden äänestyskäyttäytyminen Vs:Edustajien ja ehdokkaiden äänestyskäyttäytyminen

Julkaisija Vastaukset
HarriKivisto # Posted on 12.11.2009 at 12.16
Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

On valitettavaa että näin oleellisesta asiasta keskustellaan foorumilla vasta nyt vähän aikaa ennen ylimääräistä puoluekokousta, jossa se olisi hyvä lyödä lukkoon. Nämä asiat täytyy olla selvillä hyvissä ajoin ennen vaaleja. Lohdutuksena voisi sentään mainita että aiheesta on käyty keskustelua IRC:issä jo pitkään ja pj:n ehdotus ei kyllä minusta kovasti tunnu eroavan niistä linjauksista mitä siellä on yleisimmin ollut esillä.

Ainoa kohta joka mielestäni vaatii tarkempaa syyniä on tämä:

Quote:Piraattipuolueen agendan mukaisissa asioissa edustaja ei saa ilman hyviä syitä toimia puolueen ydinkantojen vastaisesti. Hyviä syitä voi mm. olla kieltäytyminen tukemasta asiaa, joka toisi enemmän haittoja kuin hyötyjä mukanaan.

Hyvä lähtökohta on se, että puolueen agendan mukaisissa asioissa toimitaan puolueen kannan mukaisesti.
Poikkeuksina on kuitenkin tilanteita, joissa tästä täytyy voida joustaa – usein yhden asian parantaminen vaatii sen että toisessa tehdään kompromissi. Tällöin suotuisin toimintatapa olisi esittää optiot avoimesti puolueen jäsenistölle (vaikka foorumilla) ja käydä avoin keskustelu. Joskus aikaa voi olla myös neuvoa antavalle jäsenäänestykselle. Aina asiasta ei voi avoimesti keskustella kuin vasta jälkeenpäin – näissä tapauksissa tuki pitäisi saada puolueen jäseniä edustavalta puoluehallitukselta.