Vs:Edustajien ja ehdokkaiden äänestyskäyttäytyminen

Etusivu Foorumit Arkisto Ylimääräinen puoluekokous Edustajien ja ehdokkaiden äänestyskäyttäytyminen Vs:Edustajien ja ehdokkaiden äänestyskäyttäytyminen

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 14.11.2009 at 17.59
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

AnttiN kirjoitti:
Quote:Scoffa kirjoitti:
[quote]Ehdotus puolueen toimintatapoihin:
…Ei ole realistista olettaa kenenkään haluavan mennä esim. kansanedustajaksi vain toteuttamaan jäsenäänestyksen tuloksia, pettäen mahdollisesti jopa samalla oman äänestäjäkuntansa. Mikäli tällaisia ehdokkaita kuitenkin löytyy, on kiinnostus todennäköisesti palkan eikä yhteiskunnan kehityksen suunnalla, eikä tällöin voi odottaa samaa intohimoa muussa edustajatyössä….

Muuten hienoa että asialle tehdään jotain, mutta ylläoleva on aika kova väite. Onko sulla perusteluja vai onko kyseessä inhimillinen sammakko?[/quote]

Pahoittelen jos kirjoitin jotakin epäselvästi, tai siis selkeästi ainakin ensimmäisen kohdan osalta teinkin niin. Äänestäjien pettämisellä tarkoitin sitä, että PP:n äänestäjä ei ole sama asia kuin PP:n jäsen. Tuollaisella äänensä antaneella ihmisellä siis ei olisi kovinkaan realistisia mahdollisuuksia vaikuttaa edustajan päätöksentekoon, sekä hän on saattanut perustaa äänen antonsa ehdokkaan mielipiteisiin.

Mitä tuon palkan perässä juoksemiseen tulee, en tiedä onko tuo sitten sammakko vai ei, mutta ainakaan itse en näe erityisen suuria syitä sille, että joku pyrkisi kansanedustajaksi joka ei toimisi siellä oman tahdon mukaisesti. Ehkäpä se joillekin on hyväkin vaihtoehto ilman, että palkka on tärkein motivaatio.